Balkondan düşen minik Eylül için 18 günde oyun sahnelediler

EBUBEKİR KORAN | ADANA - 30.10.2012 15:05 Adana Devlet Tiyatrosu oyuncuları, Müdür Yardımcısı Deniz Gökçe Kayhan'ın balkondan düşen 2 yaşındaki kızı Eylül'ün anısına Define Adası adlı oyunu sergileyecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

18 günlük rekor sayılabilecek sürede hazırlanan oyunun prömiyeri ise yarın yapılacak.

Adana Devlet Tiyatrosu Müdür Yardımcısı ve oyuncu Deniz Gökçe Kayhan ile Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncularından Oğuzhan Kayhan'ın geçtiğimiz ay balkondan düşerek ölen 2 yaşındaki kızları Eylül tiyatro oyunuyla anılacak. Adana Devlet Tiyatrosu oyuncuları, Gökhan Doğan yönetiminde Robert Luis Stevenson'un ünlü eseri Define Adası'nı Mete Şahinoğlu'nun uyarlaması ile minik Eylül için sahneleyecek. Yaklaşık 18 günlük yoğun bir çalışma ile hazırlanılan oyunda Adana Devlet Tiyatrosu'ndaki bütün kadrolu oyuncalar rol alacak.

Yönetmen oyuncu Gökhan Doğan, oyunun çıkış noktasının, geçtiğimiz ay çocuğunu kaybeden müdür yardımcıları Deniz Gökçe Kayhan'ın yanında olduklarını hissettirmek olduğunu söyledi. Kayhan'ın bir çocuk oyunu hazırlarken bebeğini kaybettiğini anlatan Doğan, bunun üzerine kendilerinin arkadaşlarını ayakta tutmak için böyle bir girişimde bulunduklarını vurguladı. Çocuk oyunu olarak bu sene Deniz Gökçe Kayhan'ın oyununu sahnelemeyi planladıklarını ifade eden Gökhan Doğan, ?Ancak Deniz çocuğunu kaybettikten sonra O'nun textini yapmak doğru olmayacaktı. Çünkü onun projesiydi ve orada kalması gerekiyordu, hayallerinde. Onun için de ben Define Adası'na karar verdim. 18 Eylül'de başladık. Ama 18'inde sadece 2 okuma provası yapabildik. Başka bir oyunun prömiyerine yaklaştığımız için oraya ağırlık verdik. 2 Ekim'den sonra çalışmaya başladık. Bir hafta da bazı arkadaşlarımız Konya'ya turneye gitti. Ancak ekip olarak sıkı bir çalışmayla genel prova alabilecek noktaya geldik. Deniz'e yaraşır ve yakışır bir iş yaptığımızı düşünüyorum.? dedi.

Sahneleyecekleri oyunun bu kadar kısa bir sürede, bu kadar hızlı oynanabilen tek oyun olduğunu iddia eden Doğan, ?Bu uzun süreden beri bir ilk. 17-18 günde yapıldı. Oyunda yer alan oyuncular başka oyunda da rol aldıkları için sahne üzerinde teknik olarak prova yapma şansımız olmadı.? diye konuştu.

Perde mantığını çocuklara aşılayabilmek için de oyunu 2 perde olarak yaptıklarını dile getiren Doğan, oyunun toplam 1 saat 16 dakika süreceğinin altını çizdi. Oyuna kızını kaybeden Deniz Gökçe Kayhan'ın da destek olduğunu ifade eden Yönetmen Gökhan Doğan, ?Deniz Hanım bu sene Adana'daki çocuk oyununun sorumlusuydu. Denizle konuştuk, hem animasyon tadında, pırıl pırıl, canlı enerjisi bir oyun olacağı için destekledi. Beyin fırtınasında bize yardımcı oldu. Fikirsel olarak katkılar sundu.? İfadelerini kullandı.

Doğan, oyunda ise korsanlar ile macera tutkunu Jim Hawkins'in bir adadaki defineyi ele geçirme çabalarının sahnelendiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber