Güngören Belelediyesi'nden Kıbrıs Gazileri'ne vefa gezisi

İstanbul Güngören Belelediyesi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği ortaklaşan Kuzey Kıbrıs'a gezi düzenledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geziye, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ?Atilla Harekatı' kod adıyla 20 Temmuz 1974'te Kıbrıs'a gönderilen askerlerden geri dönenlerin 20'si katıldı. Lefkoşe, Girne ve Gazi Magosa kentlerini dolaşan gaziler, Karaoğlan, Boğazköy şehitliği ile Varlık, Barbarlık, Mevlevi ile Barış ve Özgürlük müzelerini de gezdi.

Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, geziyle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: ?Bu kez harp alanında mücadele etmiş, üstün gayretleri sonucu Gazilikle onurlandırılmış askerlerimizi unutmadığımızı göstermek istedik. Kıbrıslı Türklerin yardımına kayıtsız kalmayan gazilerimizi harekâtın 38. yılında adaya gezi organize ettik. Amacımız Kıbrıs'ı ve gazilerimizi unutmadığımızı göstermekti.?

Barış Harekatı sırasında çıkarma yapılan yerlere ikinci kez ayak basan gazilerden 59 yaşındaki Zeki Armağan da duygularını, ?1974'te adaya barış götürmek için Komanda olarak gitmiştim. Aradan geçen 38 yıl sonra bu kez gezmek için gittim. Rabbim bana bu günleri de nasip etti. İnsanlar Hac ve Umre ziyaretlerinde nasıl bir haz ve mutluluk yaşıyorlarsa aynı mutluluğu şuan ben de yaşıyorum. Adaya gittiğimizde Türk insanının bize hayran hayran bakmaları beni çok etkiledi. Gittiğimiz müze ve şehitliklerde o günleri tekrar yaşadım.?ş eklinde aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber