Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Kurban Bayramı'nda ziyaretçi rekoru kırdı

Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Kurban Bayramı'nda ziyaretçi akınına uğradı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 17:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayramın 3. ve 4'üncü günlerinde açılışından bu yana en kalabalık günlerini yaşayan müze, cumartesi günü bin 80, pazar günü ise bin 100 kişi tarafından ziyaret edildi.

Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek müze haline getirilmesinin ardından Türkiye'nin her yerinden ziyaretçi akınına uğrayan Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ne olan yoğun ilgi, Kurban Bayramı'nda devam etti. Bayramın 3. ve 4'üncü günleri müze, açılışından bu yana en kalabalık günlerini yaşadı. Ulucanlar Cezaevi Müzesi, cumartesi günü bin 80, pazar günü ise bin 100 kişi tarafından ziyaret edilerek hafta sonu 2 bin 180 ziyaretçi sayısına ulaştı. Geçtiğimiz Ağustos ayında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyaretinin ardından ziyaretçi patlaması yaşayan ve tam 810 kişi tarafından ziyaret edilen Ulucanlar Cezaevi Müzesi, hafta sonu ulaştığı ziyaretçi sayısı ile kendi rekorunu da kırmış oldu.

Türk siyasi tarihinin en önemli duraklarından biri olan ve açıldığı günden bu yana yüz binlerce kişinin ziyaret ettiği Ulucanlar Cezaevi Müzesi; koğuşları, tecrit odaları, zindanları ve bu bölümlerde yapılan seslendirmeleriyle ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor. Ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken bölüm ise Ulucanlar Cezaevi'nde yatmış tanınmış kişilere ait kişisel eşyaların sergilendiği 6'ncı koğuş oluyor.

Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ne bu kadar yoğun bir ilginin gösterilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, gerçekleştirdikleri restorasyon çalışması ile Ankara'nın çok önemli bir merkez kazandığını dile getirdi. Altındağ Belediyesi'nin birkaç yıl önce yıkılmaktan kurtardığı ve başarıyla tamamlanan restorasyon çalışmalarının ardından müze olarak hizmete açtığı kapalı bölümünün ardından, Ulucanlar Cezaevi'nin yarı açık kısmının da kültür ve kongre merkezi olarak kullanılmaya başlandığını belirten Tiryaki, "Bu projenin de hayata geçmesinin ardından Ankara için çok değerli bir mekan daha başkente kazandırıldı." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber