Denizli Belediyesi 136. yaşını eski başkanlarla kutladı

Denizli Belediyesi'nin kuruluşunun 136. yılı törenle kutlandı. Hizmet binası önünde düzenlenen törende Belediye Başkanı Osman Zolan, Atatürk anıtına çelenk koydu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törene eski belediye başkanları Ziya Tıkıroğlu, Ali Dartanel, Ali Marım, Ali Aygören ve Hasan Gönüllü, meclis üyeleri, daire müdürleri ve belediye çalışanları da katıldı

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın ardından bir konuşma yapan Başkan Zolan, ?Denizli Belediyesi, farklı anlayışıyla yurtiçi ve yurtdışında pek çok belediyeye örnek oluyorsa ve bugün Denizli'de yaşamak ayrıcalıksa bunda herkesin emeği var.? dedi. Türkiye'nin gözbebeği haline gelen Denizli'ye kolay ulaşılmadığını belirten Zolan, ?Siyasetin en zor basamağı ama en zevkli, en güzel ve en mutlu olunan yeri belediye başkanlığı makamıdır. Milletin derdiyle dertlenir, ihtiyaçlarını giderme konusunda gece gündüz gayret gösterirsiniz. Sonuçta çıkan hizmetler ve eserler size büyük haz verir. Bu görevi üstlenmiş olmanın onuruyla Denizlimiz için emek harcamış herkese binlerce kez teşekkür ediyorum. Kurulduğumuz yıllarda mütevazi bir belediye yapısı ve sınırlı bir hizmet anlayışı varken bugün çok yol katedildi ve hizmet anlayışı da değişti. Denizli Belediyesi, hizmet kalitesini sürekli arttırdı ve Türkiye'nin en seçkin belediyeleri arasında yerini aldı.? dedi.

Atatürk'ün ziyaretinde söylediği ?büyük köy? ifadesinden bugün büyükşehire doğru hızla ilerlediklerini vurgulayan Zolan, ?Belediyemiz aslında fiilen büyükşehirin hizmetlerini verir, tüm fonksiyonlarını taşır, yatırımlarını yapar halde. İnşallah kısa bir zamanda resmen büyükşehir olacak. Ben bu yürüyüşe katkı koyan, destek olan herkese teşekkür ediyorum. Büyükşehir sadece merkezin değil, tüm ilin büyümesi anlamına geliyor. Sadece Türkiye'nin imrenilen kenti olmak bize yetmez. Avrupa'da da, dünyada da Denizli'yi en modern, en yaşanabilir, en huzurlu, en temiz kent yapma konusunda hep birlikte çalışmamız gerek. İnşallah bu işleri önceki belediye başkanlarımızın öneri ve fikirleriyle, meclis üyelerimizin, müdürlerimizin ve personelimizin elbirliğiyle, güç birliğiyle yapmanın gurur ve mutluluğunu duyarız.? diye konuştu.

Daha sonra Osman Zolan ve eski belediye başkanları, Denizli Asri Mezarlık'a giderek merhum başkanların mezarlarına çiçek koydu ve dua etti. Zolan, mezarlık ziyaretinden sonra Denizli Konağı'nda eski belediye başkanları onuruna yemek yedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber