Kanadalı gelin Eyüboğlu: Gençlerin ilgisi, yazmacılığı Anadolu'da yaşatacaktır

Şair ve ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun Kanadalı doktor gelini Hughette Bouffard Eyüboğlu, gençlerin yazmacılığa karşı gösterdiği ilginin, bu mesleğin Anadolu'da ölmeyeceğini gösterdiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 19:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yazmacılığa, merhum kayınpederi Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun kolleksiyonlarındaki eserleri incelemekle başlayan Hughette Bouffard Eyüboğlu, Eyüboğlu ailesinin 3 kuşaktır sürdürdüğü yazmacılığı 3 yıl önce eşinin vefat etmesiyle birlikte Anadolu'yu il il gezerek sürdürüyor. Kanadalı gelin Eyüboğlu, Yazma Şenliği kapsamında Antalya'nın Manavgat ilçesinde Manavgat Kız Teknik Meslek Lisesi Grafik ve Fotoğraf alanı öğrencileriyle bir araya geldi. Eyüboğlu, öğrencilere yazmacılık baskı teknikleri üzerine bilgilendirme yaptı.

Yazmacılığın, Anadolu'da ölmemesi için il il dolaşmaya devam edeceğini anlatan Eyüboğlu, gençlerin yazmacılığa karşı ilgisinin, bu sanatın sonsuza değin yaşayacağının göstergesi olduğunu kaydetti. Eyüboğlu, "Kayınpederim ve eşim Mehmet Eyüboğlu'ndan öğrendiğim yazmacılığı nesilden nesile aktaramaya kararlıyım. Anadolu'ya özgü bu güzelim geleneksel el sanatı ölmemeli. Yazmacılığın ölmemesi için il il dolaşarak Anadolu'da yeniden yeşermesi için kurs veriyorum. Gençlerin gösterdiği ilgi, yazmacılığın Anadolu'da her daim var olacağını, hiç bir zaman ölmeyeceğini gösteriyor." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber