AKMOD, öğretmen ve öğrencilere yangın ve deprem eğitimi verdi

Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile Arama Kurtarma ve Moral Destek (AKMOD) ekibi, öğretmen ve öğrencilere yangın ve deprem eğitimi verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim faaliyetlerine okullardan başlayan itfaiye ve AKMOD ekipleri, düzenledikleri eğitim seminerleriyle öğrenci ve öğretmenleri yangın ve doğal afetler öncesi ve sonrasında, doğru hareket tarzının nasıl olması gerektiğini anlatıyor. Sinevizyon eşliğinde yapılan sunumlarda öğrencilere yangın ve afetlerden korunma yöntemleri de öğretiliyor. Teorik bilgilerin ardından öğrenci ve öğretmenlerin de katıldığı yangın ve deprem tatbikatı yapılıyor. Senaryo gereği yaralanan ve çatıda mahsur kalan öğrenciler AKMOD ekipleri tarafından kurtarılıyor.

Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Lisesi'ndeki eğitim faliyetlerini yerinde inceleyen İtfaiye Müdürü ve AKMOD Başkanı Cahit Küçükönder, yıl boyunca okul, mahalle ve kamu kurumlarında farkındalık eğitim faaliyetlerinin devam edeceğini belirtti. Alınacak küçük önlemlerle büyük yangınların önlenebileceğini ifade eden Küçükönder ?Her evde ve iş yerinde yangın söndürme tüpü bulundurulması gerekiyor. Küçük çocukların ateşle oynamasına müsaade edilmemeli. Özellikle kış aylarında rüzgarlı havalarda yatmadan önce sobalar söndürülmelidir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber