'Kemer hayata bağlar, alkol öldürür'

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro (TDP) Amirliği, vatandaşlara alkollü araç kullanmamaları ve emniyet kemeri takmaları konusunda broşürler dağıttı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Canbalı Mahallesi ve otogar kavşaklarında araçları durduran polisler, şoförlere alkollü araç kullanmama, alkolün uyarıcı etkileri, promil nedir, alkolün trafik kazalarına etkileri, emniyet kemeri takmanın önemi, doğru araç kullanma konularında bilgiler verdi. Bir kadeh alkolün bile büyük felaketlere yol açabileceğine dikkat çeken TDP polis memuru Birol Demirmen, ?Alkol alındıkça kandaki oksijen miktarı azalır. Yeterli oksijen alamayan beyin fonksiyonlarını kaybetmeye başlar. Bu durum sürücü üzerinde eşitli fiziki ve psikolojik bozukluklara yol açar. Alkol alan sürücüler, kendilerinde bir rahatlama hisseder. Sahte bir kendine güven oluşur. Alkolün trafik kazalarına sebep olmasının en önemli etkileri uyarıcı ve uyuşturucu olmasıdır? dedi.

Emniyet kemeri takmanın hayati önem taşıdığına vurgu yapan Demirmen, ?Emniyet kemeri, kaza sonrası araç içinde meydana gelen ölümleri yüzde 45, ağır yaralanmaları ise yüzde 50 oranında azaltmaktadır. Ölümle neticelenen kazalarda yaralanmalar incelendiğinde ise baş-boyun yaralanmalarını yüzde 37, omurla göğüs yaralanmalarının yüzde 8 olduğu görülmektedir. Bütün bu olumsuz etkileri asgariye indirmede emniyet kemeri ve oto çocuk koltuğu kullanımı çok büyük bir role sahiptir? şeklinde bilgiler verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber