Şehit ailesi, şehidin 'Sivil şehit kanunu'na tabi tutulmasını istemiyor

Van'ın Başkale ilçesinde Sualtı Karakolu'nda 16 yıl önce kaza kurşunu ile hayatını kaybeden Tarık Komanovalı'nın ailesi oğullarının 6353 sayılı ?Sivil Şehit' kanununa tabi tutulmasını istemiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Turgutbey köyünde ikamet eden aile, oğullarının 2230 sayılı yasaya tabi tutulmasını istiyor.

3 ay önce SGK'dan gelen ?oğlunuz şehit değil' haberi ile yıkılan ve şehit aylığı SGK tarafından kesilen Komanovalı ailesi, oğullarının ?sivil şehit' statüsünde kabul edildiğini ifade ederek, şehitlerinin asker elbiseleri ile şehit olduğunu bu yüzden sivil şehit olmadığını söylediler. SGK tarafından kesilen aylığın tekrar bağlandığını dile getiren acılı aile Komanovalı'nın 6353 sivil şehit kanununa değil, 2230 sayılı yasaya tabi tutulmasını istediklerini dile getirdiler.

BABA KOMANOVALI: ''KINALADIK DA YOLLADIK KOÇUMUZU''

Oğullarının ölmesinde devletin ihmalinin olduğunu öne süren şehit babası Hüsnü Komanovalı, ?Oğlum olağanüstü hal bölgesindeydi. Yasalara göre olağanüstü hal bölgesinde her ne olursa olsun orada olan erden paşamıza kadar her bir kişi şehit olarak kabul ediliyor. Ben oğlumu Türkiye Cumhuriyeti Devletine teslim ettim. Onun oradaki amirleri, komutanları neden bunlara dikkat etmiyor. O karakolda 34 kişi mevcuttu? dedi.

Şehit oğullarının sivil şehit yasası ile Uludere'deki kaçakçılarla aynı kefeye konulduğunu söyleyen baba Komanovalı ?Kınaladık koçumuzu yolladık. Peygamber ocağı dedik, vatan bölünmesin dedik, bayrağımız inmesin, ezan sesimiz dinmesin dedik. Davamız da bu zaten. Ama bizi hüsrana uğrattılar. Bizi mahvettiler. Üstelik de 16 sene sonra ikinci bir kıyım yaptılar. Bizi Mahvettiler yani. Uludere'dekilere verdiler 150'şer milyar para. Bizlere gelince siz Niyazisiziniz olmaz. 5 kuruş para bu devlet bana ödemedi. Ne diyeyim artık ben. Güvencim hiçbir şeye kalmadı. Benim oğlum meyhanede hovardalıkta olmadı şehit. Bayrağı, vatanı, ezan sesi uğrunda oldu? diye konuştu.

ACILI ANNE: ''EVLAT ÜZERİNDEN YAPILAN EN BÜYÜK EZİYET''

Bir anaya babaya dünyada yapılacak eziyetlerin en kötüsünün yapıldığını dile getiren şehit annesi Ayşe Komanovalı, ?Evlat üzerinden yapılan böyle büyük bir eziyet asla olamaz. Çok yıkıldık. Aşırı derecede yıkıldık. Şimdiden sonra ayakta nasıl dururuz bilemem. Bunun maddi yanı bir şekilde de manevi yanı nasıl düzelir hiç bilmiyorum. Eğer baştakiler insansa, eğer ki gerçekten evladın ne olduğunu biliyorlarsa azıcık bunu düşünsünler. 1 dakika da olsa bizlerin yerine kendilerini koysunlar ve düşünsünler bu insanlar nasıl ayakta duruyorlar diye. Artık diyecek bir şeyim kalmadı gene de vatanımız sağ olsun. İlle de ille de gene de vatanımız sağ olsun bayrağımız inmesin vatanımız dönmesin ezanımız kesilmesin? dedi.

Şehit Tarık Komanovalı'nın abisi Faruk Komanovalı ise Başbakan'ın Afyon'daki patlamada şehit olan 26 askerin 2230 sayılı kanundan yararlanması konusunda açıklama yaptığını ileri sürerek ?Rahmetli kardeşimin üzerinde asker elbisesi vardı. Kardeşimin 2230 sayılı yasaya göre faydalandırılması lazım. Bugün Başbakanımız Afyon'da şehit olan 26 askerin 2230 sayılı yasadan faydalandırılmaları hakkında konuşma yapmış. Aynı statüde olduğu için bizim de bu şekilde faydalanmamız lazım. Aksi takdirde sivil şehit yasası diye bilinen bu kanuna göre aksi durumda maaşın tekrar kesilip aynı sıkıntıların yaşanması işten bile değil? dedi.

Acılı aile daha sonra Turgutbey köy mezarlığına giderek Tarık Komanovalı'nın mezarı başında şehitlerine olan özlemlerini giderdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber