Makineye bağlı 4 ay yaşayan hasta yaşama tutundu

Mersin'in Tarsus ilçesinde 4 ay yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşama tutunan 46 yaşındaki Yıldırım Karşılayan normal servise alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hayatta kalmayı başararak tıp dünyasını da şaşırtan evli ve 4 çocuk babası Yıldırım Karşılayan, şimdi yürümeyi ve ellerini kullanmayı yeniden öğrenecek.

Toroslar Belediyesi Park Müdürlüğü'nde bekçilik yapan Karşılayan, 4 ay önce çalışırken fenalaştı. Yere düşen Karşılayan, iş arkadaşlarının çağırdığı ambulansla Mersin Toros Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada ilk müdahalesi yapılan Karşılayan, 2 saat sonra Tarsus'ta özel bir hastaneye sevk edildi. Anestezi ve Reanimasyon uzmanları ve yoğun bakım ekibinin takip ettiği Yıldırım, tedavilere yanıt vererek hayatta kalmayı başardı. Yoğun bakımdan normal servise alınan Karşılayan'ın tedavisi doktorların takibinde sürüyor.

Karşılayan'ın durumuyla ilgili açıklama yapan hastane yetkilileri, ?Hasta beyin iltihabıyla gelmişti, onu tedavi ettik. Enfeksiyon sırasında etkilenen kısımlar arasında solunum merkezi de vardı. Nefes alma refleksi kaybolmuştu. Enfeksiyonu düzelttikten sonra boğazından delik açılarak solunum cihazına bağlı şekilde hayatını idame etti. Sonunda beyin iltihabı da solunumu da yerine geldi. Bilinci açık ve komutları yerine getirebiliyor. Şimdi yürümeyi, ellerini kullanmayı aslında pek çok şeyi öğretip hastamızı çok kısa süre sonra taburcu edeceğiz.? dedi.

Karşılayan'ın 39 yaşındaki eşi Aysel Karşılayan ise ?Yaşaması mucize. Hiç umudumuz yoktu, kritikti. Her gördüğümüzde kucaklaşır ağlardık. Bugünümüze binlerce şükür.'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber