Şehrin vitrinini bozan esnaflar kaldırılacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şehirlerin hava alanı ile kent merkezlerine giriş yollarının estetik düzene kavuşturulması anlamında talimat verdiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu çerçevede Başkan Yılmaz, Çarşamba Havaalanı ile Belediye Evleri Kavşağı arasını şehrin vitrini kabul ettiklerini belirterek, estetiği bozan esnafların kaldırılıp başka yere taşınmasına dönük bir program içinde olduklarını açıkladı.

Samsun İkinci El Otomotivciler Derneği ziyaretinde konuyla ilgili açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, söz konusu güzergahtaki esnaf ve imalatçıları dönüşüm sürecine katkı vermeye davet etti. ?Sayın Başkanımız şehirlerin hava alanı ile şehre giriş yollarının estetiğini çok önemsiyor. Çünkü şehirlerin girişi şehirlerin vitrinidir diyor ve bu açıdan bu koridorların açılması, düzenli ve titiz olmasına dönük talimatlar veriyor.? diyen Başkan Yılmaz, ?Havaalanı ile şehir girişi arasındaki güzergahtaki çirkinliği sadece otomotivciler yapmıyor. Onun dışında sanayi esnafı, soğuk demirciler, kaportacılar, kazan imalatçıları, hızar atölyesi işletenler, kamyon kasası satan, tamir edenler, lokantalar, bakkal çakkallar var. Bütün bunların şehrin ön vitrininden kaldırılıp başka yere taşınmasına dönük bir program içindeyiz. Havaalanı ile şehir girişi arasındaki cephe görüntüleri itibariyle estetik bozan, şehrin imajına dönük olumsuz etki yapan bütün esnaf kardeşlerimizi mağdur olmamalı için şimdiden uyarıyorum. Oradaki düzensizlikleri düzene koyma yönündeki çabalarımıza katkı vermelerini bekliyorum.? diye konuştu.

?BENZER İŞ KOLLARI KENT DIŞINA TAŞINACAK?

Şehrin muhtelif bölgelerinde aynı sektörde dağınık çalışan esnafların şehrin dışında tek çatı altına toplanacağını vurgulayan Başkan Yılmaz, ?Şehirler büyürken kendiliğinden şehir içinde aynı işi yapan iş kolları birlikte yeni alanlara taşınır. Biz de Samsun olarak bu süreci işletiyoruz. Sebze meyve hali, terminal, kamyon garajı, balık hali, gıda toptancıları yeni yerlerinde kümelendi. İlk başta sıkıntılar yaşadı ama bunlar sonuçta şehrimizin gelişmesine, esnafımızın refahına gelir artımına dönük katkılar sağladı. İlerde inşallah, matbaacılar, tekstilciler, ayakkabıcılar gibi birbiriyle benzer iş yapar iş kollarını şehrin dışına taşıyacağız. Bu büyükşehir olmanın ve büyüyen şehir olmanın iç düzenlemesi gereği yapılması gereken şeyler olarak önümüze çıkacak.? ifadelerini kullandı.

?SAMSUN-KROSNADAR UÇAK SEFERLERİ BAŞLIYOR?

Samsun ile Rusya şehirleri arasında iş adamlarının karşılıklı ilişkilerini yoğunlaştırıp ticaretlerini geliştirip artırmaları için uçak seferlerinde düzenlemeler yaptıkları müjdesini veren Başkan Yılmaz, ?Ayın 6'sında Rusya'nın Kranodar şehri ile Samsun arasında gidiş geliş uçak programı başlayacak. Bunu gidiş gelişimizi kolaylaştırmak için yaptık. Seferleri yaşatmak hepimizin yararınadır diye düşünüyorum. Daha önce İstanbul üzerinden gidiliyor ve çok yorucu oluyordu. Seferler Salı-Cuma günleri düzenlenecek. Bunu önemsiyoruz. Gidip görelim ve ticaretimizin karşılığı ne olabilir diye araştırmalar yapabiliriz.? açıklamasında bulundu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehir merkezinde ticaretin yoğun olduğu Cumhuriyet ve çiftlik caddelerinin layık oldukları estetik yapıya kavuşturulması için hazırlıklar yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber