Belediye Başkanı engelliler için Braille alfabesiyle kartvizit bastırdı

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, görme engellilerin parmaklarıyla dokunarak okuyabildiği Braille alfabesiyle(kabartmalı) kartvizit bastırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aldırmaz, ?Herkesin kartı engelsiz olsun. Bu uygulamayı tüm valilerimize, belediye başkanlarımıza ve üst düzey bürokratlarımıza öneriyorum.? dedi.

Engelliler için Adana'daki engelleri kaldırmayı sürdüreceklerini vurgulayan Zihni Aldırmaz, ?Görme engelliler için yollar, kavşaklarda sesli sinyalizasyonlar yaptırdık. 19. Altın Koza Film Festivalinde onlar için özel filmler programa alındı. Şimdi de okulları, camileri, engelsiz hale getiriyoruz. Günlük hayatta da kolay iletişim sağlamaları için kabarma yazılı kartvizit kampanyası başlattık. Hayatın her alanında insanların kartvizit bastırırken kabartmalı yazıya da yer vermesini istiyoruz. Böylelikle görme engelliler acil durumlarda, ihtiyaç duydukları insanlara kolaylıkla ulaşabilirler.? şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, kendisini makamında ziyaret eden görme engelli öğrenciler Cüneyt Arat ile Recep Akdoğan'a yeni bastırdığı kabartmalı kartvizitlerden verdi. Görme engelli öğrenciler, parmaklarıyla karttaki kabartma yazılı isim, unvan ve telefon numaralarını okudu. Aldırmaz, ayrıca lise 3'üncü sınıf öğrencisi Recep Akdoğan'a sesli bilgisayar hediye etti.

Görme engelli Cüneyt Arat ise kabartma yazılı kartvizitlerin yaygınlaşmasının çok yararlı olacağını vurgulayıp, ?Herkesin kartı engelsiz olsun? kampanyasından dolayı Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a teşekkür etti.

Ziyaret sonunda Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, engelli ziyaretçileri Cüneyt Arat ile Recep Akdoğan'ı, makam aracıyla evlerine uğurladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber