Olayların merkezi Yavuz Selim halkı: Provokatörler iş başında

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde, geçtiğimiz pazar günü BDP'li grubun, cezaevlerindeki açlık grevleri sebebiyle düzenlediği yürüyüş ile başlayan gerginliğin merkezi Yavuz Selim Mahallesi sakinleri, olayların provoke edildiğini düşünüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dün silahlı bir kişinin ağır yaralandığı mahalleye çevre illerden çok sayıda polis takviyesi yapıldı.

Normal yaşantısına dönen mahalle halkı, bölgenin olaylarla gündeme gelmesinden rahatsız. Yavuz Selim Spor Kulübü Başkanı Orhan Sarsıcı, "Üç gündür korkar olduk. Bursa'da ateş var. İki tarafı da sağduyuya davet ediyoruz. Provokatörler devrede. 'Ben kürdüm' diye gelenler var. 'Olaylar çıkmış' diye sanal alemden örgütleniyorlar. (Yavuz Selim'de PKK avına çıkılmış) diye provoke ediliyor. Bugün Türk-Kürt çatışmasına döndü. Çocuklarımız okula gidemiyor, korkuyoruz. İçimiz yanıyor. Gelin bu ateşe su dökelim." dedi.

Yavuz Selim Mahalle Muhtarı Arslan Ali Yıldız da provokatörlerin devreye girdiğini ifade etti. Muhtar Yıldız, şunları kaydetti: "Yaklaşık 40 yıldır bu mahallede oturuyorum. Böyle bir şey görmedim. Oyuna gelindi, bu noktaya gelindi. Biz iç içe olmuşuz. Yanyana yaşıyoruz. Başbakanımız bile bir grup toplantısında (Gelin Yavuz Selimi'nde buluşalım) demişti. Biz yıllardır etle tırnak gibiyiz. Başbakanımızdan da ricamız; mahallemize gelsin. Yerel idarecilerinin hangi hizmetleri yapıp, yapmadığını görsün. Bu olaylarda muhtarları kullanmasınlar. Biz mahallenin mülki amiriyiz. Biz bu provakasyonlara gelmeyiz. 'Muhtar silah çekmiş' diye, olmayan şeyler söyleniyor. Öyle bir şey yok. 40 yıldır bu mahalledeyiz. Hassas olan bir bölgeyi kaşıdılar provokatörler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber