82 yaşında bilgisayar öğrendi

Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında başlattığı ?Bursa Mobil Eğitim Projesi? Bursa'nın farklı mahallelerinde toplam 3 bin 262 kursiyere ulaştı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan toplam 1157 kursiyer, sertifikalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin elinden aldı.

Meslek edindirme kurslarıyla binlerce vatandaşı vasıflı iş gücü haline getiren Büyükşehir Belediyesi, önemli bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlattığı Bursa Mobil Eğitim Projesi'nin (BUMEP) meyvelerini toplamaya başladı. Annelerin çocuklarının eğitimine daha fazla katkı sağlayabilmelerini hedef alan proje kapsamında 10'ar bilgisayarla donatılan 5 adet otobüsün mahalle mahalle dolaşarak verdiği bilgisayar eğitimini başarıyla tamamlayan 1157 kursiyer, Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, belediyecilik hizmetlerinin altyapı, yol yapımı gibi işlerden ibaret olmadığını kaydetti. Bursa'nın değerlerine, tarihine sahip çıkan fertler yetiştirilmesi amacıyla her türlü sosyal projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Altepe, ?Geleceğimize yön verecek olan çocuklarımızın donanımlı bireyler olarak yetişmesi için annelerimize büyük görevler düşüyor. Bilgi teknolojilerinin bu kadar geliştiği günümüzde annelerin de donanımlı olması zorunluluk haline geldi. Bu hizmetin en önemli özelliği de kursların mahallelerde verilmesi. Çünkü ev hanımlarının başka bölgelerdeki kurslara katılma imkanı bulamıyorlar. Bu proje ile bilgiyi onların mahallelerine kadar götürdük. Bilgisayar kullanmayı öğrenen anneler, hem çocuklarının eğitimine katkı sağlayacak, hem de internetin zararlarına karşı çocuklarını daha iyi koruyabilecek? diye konuştu.

BUMEP'in en yaşlı kursiyeri olan 82 yaşındaki emekli öğretmen Türkan Özkan, mahallesine kadar gelen bu imkandan yararlanmak istediğini ve güler yüzlü eğitmenler sayesinde kısa zamanda bilgisayar kullanmayı öğrendiğini söyledi. İlerleyen yaşına rağmen eğitimden hiç kopmadığını hatırlatan Özkan, ?Yaşlandım diye bir kenara çekilmedim. Hep yeni şeyler öğrenme çabası içinde oldum. Bana bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ederim? dedi.

Törenin sonunda Başkan Altepe, kursiyerlere sertifikalarını verdi. Talep olduğu sürece bu kursların devam edeceğini dile getiren Başkan Altepe, her mahalleye gidileceğini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber