50 aşçı adayından 43'ü staj yaptıkları işletmenin personeli oldu

Mersin'in Tarsus ilçesinde açılan aşçılık kursunu başarıyla tamamlayan 50 kişiden 43'ü staj yaptıkları yerlerde daimi olarak işe başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 20:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarsus Turizm ve Tanıtım Derneği'nin SODES kapsamında düzenlediği Tarsus Aşçılık Mesleki Eğitim Projesi (TAMEP) ile 50 genç meslek sahibi oldu. Sertifika törenine, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Belediye Meclis üyeleri ve STK temsilcileri katıldı.

Toplam 6 ay süren projede kursiyerlere aşçılığın yanı sıra İngilizce, ilk yardım ve kişisel gelişim dersleri olmak üzere toplam 832 saat eğitim verildi. Eğitim sonrası bir aylık staj dönemi geçiren 50 kursiyerden 43'ü staj gördükleri yerlerde daimi olarak çalışmaya başladı.

Tarsus Turizm ve Tanıtım Derneği'nin proje ile hem turizm alt yapı çalışmalarından biri olan kalifiye personel yetişmesine katkıda bulunduğu hem istihdam sağladığı belirtildi. Dernek yetkilileri, projede elde ettiği başarı nedeniyle 50 aşçı daha yetiştirmek için yaptıkları başvurunun olumlu sonuçlandığını ve kurs başvurularının devam ettiğini bildirdi. Yetkililer, bir ay sonra başlayacakları eğitimle ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber