THK Merzifon Şubesi, bayramda 21 bin liralık deri topladı

Türk Hava Kurumu (THK) Merzifon Şube Başkanı Mustafa İpek, Amasya il merkezine ve Merzifon ilçesine bağlı 69 köyden yaklaşık 21 bin liralık deri topladıklarını açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 20:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa İpek, yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramı nedeniyle yaptıkları deri toplama faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Deri toplama işinde 13 personelin 4 araçla çalıştığını ifade eden İpek, bayramın ilk üç gününde toplam 283 sığır, 386 koyun ve 109 keçi olmak üzere toplam 778 adet deri topladıklarını belirtti.

Merzifon'daki bütün köylere ulaşmaya çalıştıklarını belirten İpek, ?Geçen yıla oranla kurban derilerinde kayda değer bir azalma söz konusu olmadı. Hatta azda olsa bu sene kurban derisi sayısında bir artış var. Bayramın sona ermesine rağmen vatandaşlarımız ara ara derileri şubemize getiriyor. Gelecek yıl inşallah daha iyi çalışarak deri toplamayı sürdüreceğiz.? dedi.

Mustafa İpek, elde edilen gelirin yüzde 50'sinin Merzifon Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, yüzde 3'ünün Diyanet Vakfı'na, yüzde 4'ünün Kızılay Derneği'ne, yüzde 3'ünün Çocuk Esirgeme Kurumu'na ve geriye kalan yüzde 40'ının ise havacılığın gelişmesi için THK Başkanlığı hesaplarına yatırıldığını sözlerine ekledi.

Ayrıca İpek, kurban derisi toplanmasında kendilerine yardımcı olan Merzifon Kaymakamlığı, Merzifon Belediyesi, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerine teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber