Başkan Dalgıç belediyenin yaptığı çalışmaları anlattı

Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, basın toplantısında belediyenin yaptığı çalışmaları anlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 21:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yakında büyükşehir olacak Tekirdağ'ı modern bir kent haline getirmek için çalıştıklarını ifade eden Dalgıç, alt yapı ve üst yapı çalışmalarıyla Tekirdağ'ın hizmete kavuştuğunu aktardı.

Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlediği toplantıda gazetecilere, sivil toplum kuruluşları temsilcilerine ve belediye çalışanlarına belediye olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.

Borç yükü ile bir belediye devraldıklarını kaydeden Dalgıç, "Kent rehberini oluşturduk. İnsan onuruna yakışmayan yardımlar yapılıyordu. Biz göreve geldiğimizde buna çare aradık. Yardımların yapıldığı Tekkart sistemini hayata geçirdik. Yardıma muhtaç bin 800 aileye bu kartı verdik. İsteye yardıma muhtaç aile bu kartla dilediği gibi alış veriş yapabiliyor." dedi.

Belediyede modernizasyon sistemlerini kurduklarını aktaran Dalgıç, "Araç takip sistemlerini kurduk. Araçlarımız nerede ne yapıyor rahatlıkla izleyebiliyoruz. Ben bile telefonumdan hangi araç nerede görebiliyorum. Bunun yanında personel takip sistemini devreye soktuk. Personellerimizi buradan takip edebiliyoruz. Bu sayede verimli çalışmayı sağladık. Belediye gençlik spor tesislerimizi modern hale getirdik. Tesislerimiz şehrimize yakışan bir konuma geldi. 21 branşta bin 500'den fazla sporcumuzla şehrimizi müsabakalarda temsil ediyoruz. Gençlerimiz yurt içi ve yurt dışında birçok müsabakada madalyalar kazandı. Her madalya kazandıklarında gururlanıyorum. Bu mutluluk verici bir durum. Daha da çok sporcumuz olacak. Şehrimizi daha iyi temsil edeceğiz. Madalya alan sporcumuzu biz belediye olarak ödüllendiriyoruz. Amatör spor kulüplerimize de desteklerimiz aralıksız devam ediyor." dedi.

Türkiye'nin en iyi konservatuarlarından birini Tekirdağ'a kurduklarını belirten Dalgıç, "Konservatuarı kurarak sanatı ilimizde yaygınlaştırdık. Tekirdağ müzik kenti. Konservatuarımız artık diğer şehirlerde örnek gösteriliyor. Bütün branşlarda faaliyet gösteriyoruz. Sanata ve sanatçıya desteğimiz sürekli artacak. Engelliler koordinasyon merkezini hayata geçirdik. Engellilerimizin rahat edeceği projeler üzerine çalışıyoruz.

Şehrimizi engellilere göre yeninden düzenliyoruz." dedi.

Alt yapıda devrim yaptıklarını söyleyen Dalgıç, "Alt yapıya önem veriyoruz. Tekirdağ'ın bütün alt yapısını yeniliyoruz. Su borularımızı yeniledik. Denizin dibinde kirlik bir şehir istemiyoruz. Onun için doğalgaz çalışmalarına ağırlık verdik. Çok hızlı büyüyen şehrimize 20 kilometre yeni yol kazandırdık. Tıbbi atık tesisimizi hayata geçirdik." dedi.

Biyolojik arıtmada sona gelindiği bilgisini veren Dalgıç, "Biyolojik arıtmada sona gelindi. Bakanlık ve İller Bankası projemizi onayladı. Kasım ayı içinde ihaleye çıkacağız. Kanalizasyonlar artık denize akmayacak. Denizlerimiz kirli olmayacak. Bütün bunlar arıtılıp denize verilecek." dedi.

Toplantı soru cevapların ardından son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber