Ankara Barosu'ndan müdahale emrini verenler hakkında suç duyurusu

Ankara Barosu, Başkentte izin verilmediği halde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir araya gelen kalabalığa müdahale edilmesi emrini verenler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 23:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Barosu Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu imzalı suç duyurusunda, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının "gösteri" olmadığı ve "Cumhuriyetin ilan edildiği günde, Cumhuriyetin ilan edildiği meydanda bulunmanın, Anıtkabir'i ziyaret etmenin, milletin diğer fertleriyle birlikte Cumhuriyet Bayramını kutlamanın her Türk vatandaşının hiçbir izne tabi olmaksızın kullanabileceği en doğal hakkı olduğu" ifadeleri yer aldı.

Suç duyurusunda, yerel yönetimler ve merkezi idarenin pek çok bayramda ücretsiz otobüs, ilave sefer gibi kolaylıklar sağladığı hatırlatılarak, her yurttaşın Cumhuriyet Bayramı'nda kendisine bütün kolaylıkların gösterilmesini talep etme hakkı olduğu savunuldu. Suç duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

?Kolluk görevlileri, 29 Ekim 2012 tarihinde Cumhuriyetin ilanının coşkusunu asla şiddete başvurmaksızın eşleriyle, küçük çocuklarıyla, torunlarıyla el ele, Türk Milleti'nin diğer fertleriyle kucaklaşarak hep birlikte yaşamak isteyen yurttaşları, panzerlerin desteğiyle kurulmuş ürkütücü görünüşlü bariyerlerle, terör örgütü sempatizanı eylemcileri kuşatırcasına kalkanlarla, keyfi şekilde sıktıkları tazyikli sularla ve gazlarla karşılanması fevkalade sarsıcı ve üzücüdür. Bariyerler gevşetilip, tazyikli sular ve gazlar kesilince, çoluk çocuk, genç yaşlı, kadın erkek on binlerce Türk yurttaşı, gerçek bir bayram havasında Anıtkabir'e kadar yürümüşlerdir. Bu durum, Ulus'ta ve Anıtkabir yolunda yaşanan fevkalade üzücü ve sarsıcı olayların yegane sorumlusunun keyfi davranan, şiddet uygulayan, görevlerini kötüye kullanan kamu görevlileri ile onlara emir ve talimat verenler olduğunun en açık kanıtıdır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber