Ege İhracatçı Birlikleri üyeleri fuardan fuara koşacak

Türkiye'nin 2023 yılı için 500 milyar dolar ihracat hedefine 100 milyar dolarlık katkı yapmak için çalışan Ege İhracatçı Birlikleri, 2013 yılında altı tane uluslararası fuarın Türkiye milli katılım organizasyonunu üstlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaptığı başarılı fuar organizasyonları sayesinde Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen A sınıfı yurtdışı fuar organizatör belgesine sahip olduklarını ve yine bakanlığın görevlendirmesiyle 1995 yılından beri dünyanın dört bir tarafındaki ihtisas fuarlarına milli katılım organizasyonu dzenlediklerini belirten Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Sezmen Alper, uluslararası ticarette anlaşmaların yaklaşık yüzde 40'ının fuarlarda yapıldığını vurguladı. Alper, "İhracatın arttırılmasına yönelik en etkin tanıtım, yurtdışı fuar organizasyonları oluyor. 2012 yılında üç gıda, iki mermer ve bir deri fuarı olmak üzere altı tane sektörel milli katılım organizasyonu gerçekleştirdik. 2013 yılında da altı tane uluslararası sektörel fuarın milli katılım organizasyonunu gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

ORGANİK ÜRÜN İHRACATÇILARI ALMANYA YOLCUSU

2013 yılındaki ilk fuarın 13-16 Şubat 2013 arasında Almanya'nın Nürnberg şehrinde düzenlenen, dünyanın en büyük organik ürünler fuarı olan Biofach olacağını söyleyen Alper, organik ürün ihracatçılarını buraya davet etti. Ege İhracatçı Birlikleri'nin 2013 yılındaki ikinci durağı ise Japonya'nın Chiba şehrinde 5-8 Mart 2013 arasında düzenlenecek Foodex Japan 2013 Fuarı olacak. Türk gıda sektörü, önemli bir gıda ithalatçısı olan Japonya'ya ihracatını arttırmak için ürünlerini görücüye çıkaracak.

DOĞALTAŞ İHRACATÇILARI ÇİN FUARLARINI SEVDİ

Dünyanın en büyük doğaltaş fuarlarından biri olan ve Çin'de 6-9 Mart 2013 arasında düzenlenecek Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na, Türk doğaltaş sektörü yoğun ilgi gösterdi. Fuar duyurusuna çıktıkları ilk gün Türkiye için ayrılan alanın üç katı taleple karşılaştıklarını dile getiren EİB Genel Sekreteri Alper. şöyle devam etti: "Türk doğaltaş sektörünün en büyük ihraç pazarı olan Çin Halk Cumhuriyeti'nde, 18-21 Haziran 2013 arasında Tianjin'de yapılacak Tianjin Stone EXPO Doğaltaş Fuarı'nın milli katılım organizasyonunu bu yıl ikinci kez gerçekleştireceğiz. 2013 yılı sonunda Türkiye'nin Çin'e doğaltaş ihracatının 1 milyar doları aşmasını hedefliyoruz." 2013 yılında Ege İhracatçı Birlikleri'nin düzenleyeceği son gıda fuarı, 30 Haziran-2 Temmuz 2012 tarihlerinde ABD'nin NewYork eyaletinde yapılacak, dünyanın en büyük gıda fuarlarından Summer Fancy Food&Confection Show olacak. Ege İhracatçı Birlikleri'nin 2013 yılında düzenleyeceği son uluslararası fuar ise 4-6 Eylül 2013 arasında Çin'in Şanghay şehrinde açılması planlanan Acle-All China Leather Exhibition. Ege İhracatçı Birlikleri'nin All China Leather Exhibition Fuarı'nı 14 yıldır düzenlediğini hatırlatan EİB Genel Sekreteri Alper, "Bu fuarı düzenlemeye başladığımızda, Çin'e deri ürünleri ihracatımız 1 milyon 660 bin dolar seviyesindeydi. 2011 yılı sonunda 115 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaştık. Bu parlak başarıda, fuarın itici gücü oldu. Türk deri sektörü için Çin pazarı çok önemli konuma geldi. 2012 yılında bu fuara 50 firmayla katıldık ve yılın ülkesi Türkiye oldu. 2013 yılında da yoğun bir katılım için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber