Gaziantep'in köyleri özel idare sayesinde daha çevreci bir ortama kavuşuyor

Gaziantep İl Özel İdaresi tarafından, 2012 yılı içerisinde 30 köyün kanalizasyon çalışması tamamlandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 12:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Köylerde arıtma projelerine de önem verecek olan İl Özel İdaresi, daha çevreci bir ortamın oluşmasına katkı sağlayacak. Gaziantep İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, 2012 yılında alt yapıdan, eğitime kadar gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili değerlendirmede bulundu.

2012 yılının çok verimli geçtiğine dikkat çeken Yılmaz, ?Bu yıl 30 köyde kanalizasyon çalışmalarını tamamladık. Bunların ihalesini yılın başında yaptık. Bahar gelmeden de bitirmiş olduk. Bu köylerimizde kanalizasyonlarımız işliyor. Köylerimizin yüzde 75'inde kanalizasyon var. Diğer yüzde 25'i için de planlama yapılıyor. Bundan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da genelgeleri doğrultusunda arıtma projelerine de önem vereceğiz. Profesyonel bir yaklaşımla, bundan sonra gerek doğal arıtma yöntemi, gerekse paket arıtma sistemleriyle daha çevreci bir ortam oluşturmaya çalışacağız.? ifadelerini kullandı.

Köylerde kilit taşı döşeme çalışmalarına da devam ettiklerinin altını çizen Yılmaz, "Vatandaşlarımızın köyündeki yaşamın standardı yükselmiş olacak. Gerek hükümetimizin KÖYDES ödenekleri, gerekse özel idareden ayrılan alt yapı ödenekleri birleşti. Biz de bu ödenekleri Gaziantep için etkin ve verimli kullandık. Şuana kadar 200 köyümüze yaklaşık 1 milyon metrekare kilit taşı döşendi. Kilit taşıyla, yoluyla, altyapısıyla, giderek köylerimiz de daha çevreci, hijyenik yaşanabilir günün koşullarına uygun yerler haline geliyor. Köyler de şehirlerin yakaladığı standartları yakalamış oluyor.? şeklinde konuştu.

Eğitim alanında da önemli çalışmalar gerçekleştirildiğine vurgu yapan Yılmaz, ?Bin 550 derslik ile 600 civarında da kesinleşen hayırsever yatırımları var. Yani 2 binin üzerinde elimizde şuan eğitim yatırımı var. Bu da bir rekor. Bunda, düzenlenen kampanyaların, vekillerimizin, bakanımızın önemli katkıları oldu.? diye konuştu.

Sağlık alanında da malzeme alımlarına destek olmayı sürdürdüklerini kaydeden Yılmaz, kültür turizm noktasında da 2012 yılının güzel geçtiğini ifade etti. Gaziantep Kalesi'ndeki restorasyon ve ışıklandırma çalışmalarının, şehrin siluetine renk kattığını anlatan Yılmaz, Zeugma'da da peyzaj çalışmaları gerçekleştirdiklerine değindi. Araban'daki anıt mezarların peyzaj çalışmalarını da yapıp bölgeyi turizme kazandıracaklarını kaydeden Yılmaz, Yesemek için de master planı hazırladıklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber