Vali Altınok: Yerel sermaye güçlerini birleştirmeli

Aksaray Valisi Selami Altınok, yerel sermayenin güçlerini birleştirerek kendisini koruması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selami Altınok, Aksaray Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'ni ziyaret ederek Başkan Doğan Ceylan ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştü.

Ziyarette Minibüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk, Fırıncılar Odası Başkanı Halis Altınsoy, Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Üçkulak, Aksaray Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Duru, Terziler Odası Başkanı İsmail Coşkun, Kunduracılar Odası Başkanı İsrafil Fidan, Berberler Kuaförler Odası Başkanı Mehmet Doğan tarafından karşılanan Vali Altınok meslek odaları başkanları ile bir süre sohbet ederek görüş alışverişinde bulundu.

Başkan Doğan Ceylan'dan bilgi alan Vali Altınok, sayıları hızla artan alışveriş merkezlerinin küçük esnafı zor durumda bıraktığının belirtilmesi üzerine, bu konuda neler yapılabileceğini yine esnaf örgütlerinin ortaya koyması gerektiğini söyledi.

Günün şartlarına göre küçük esnafında bazı yenilikleri mutlaka yapması gerektiğini belirten Vali Altınok, ?Yerel sermaye mutlaka güçlerini birleştirmeli, bunun için birlik olunması gerektiğini düşünüyorum. Her meslek grubunda faaliyet gösteren esnaflarımız satılan mal ve hizmet anlayışında kendini yenilemeli çağın gereklerine göre hareket etmeli. En azından tüketim mallarının toptan alımını yaparak, büyük alışveriş merkezleri ile rekabetlerini eşit seviyeye getirebilmeli. Bunun için de küçük esnafın birlik olarak birlikte hareket etmesi gerekiyor.? dedi.

Küçük esnafın mutlaka ayakta durması gerektiğini ve bunu desteklediğini söyleyen Altınok, esnafların da yaptığı işi iyi yaparak, alışveriş ve ticarette en iyi hizmeti verebilmenin gayretinde olması gerektiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber