Asgari ücretin altında işçi çalıştıran işverenlere yasal işlem yapılacak/ Video

Yozgat Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Recep Öcal, ilde çeşitli sektörlerde faaliyetini sürdüren işletmelerde, asgari ücretin altında işçi çalıştıran işverenlere yasal işlem uygulanacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Firmalarda çalışan asgari ücretin altında maaş alan vatandaşlardan sürekli şikayet aldıklarını belirten Yozgat Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Recep Öcal, "Bizlerin amacı işsiz vatandaşlarımıza iş olanakları sunmak ve düzenlediğimiz kurslarla onları birer meslek sahibi yapabilmektir. Fakat son yıllarda işsiz gençlerimize yönelik devletimizin sunduğu çok güzel imkanlar sayesinde ülkemizde ve ilimizde iş istihdamının artırılmasına yönelik çeşitli sektörlere işçiler kurumumuz tarafından gönderilmiş olup, bu işçilerimizin sosyal güvenceleri ve maaşları da yine kurumumuz tarafından ödendi. Fakat işverenle yapılan anlaşma gereği süresi dolan işçilerimize işverenlerimiz tarafından asgari ücretin altında bir maaş teklif edildiği ve işçilerimizin de haklı olarak bunu kabul etmediğini görüyoruz." dedi.

İşverenin kanunen yanında çalıştırdığı işçiye asgari ücret üzerinden maaş vermesi ve sosyal güvencesini de yatırması gerektiğinin altını çizen Öcal,"İşçilerimizin çalıştıkları firmalarda sigortalı olup olmadığı ve asgari ücret üzerinden maaş alıp almadıkları yönünde ilimiz genelinde bir çalışma başlatacağız. Bu konuda bölge müdürlüğümüzle yazışmalarda bulunduk. Bölge müdürlüğümüzden gelecek müfettişler Yozgat'ta inceleme yapacak. İlimizde faaliyetini sürdüren birçok esnafımız işçisine sosyal güvencesinin yanı sıra asgari ücretin de üzerinde bir maaş vererek çalıştırması o işveren kadar bizi ve işçisini de sevindiriyor. Fakat öbür tarafta 400-500 liraya işçi çalıştıran ve sigortasını dahi yatırmayan işverenler var. Biz bunları tespit edip gerekli yasal işlem yapacağız."diye konuştu.

İşverenlerin düşük ücretle işçi çalıştırtmak istemelerinden dolayı işsizlik oranlarında artışlar yaşandığını söyleyen Öcal, "İşverenler yanlarında düşük ücretle işçi çalıştırmak istemeleri işçilerin çalışma isteğine zarar veriyor. Buda ülkemizde ve ilimizde işsizlik oranlarının artmasına sebep oluyor. Zaman zaman ilimizde de işsizler iş beğenmiyor diye eleştirdiğimiz oluyordu. Fakat bu durumu araştırdığımızda işsiz gençlerin düşük maaş ve sigorta yapılmamasından dolayı çalışmak istemediklerini öğrendik. Bu durumda çalışan işçilerimiz varsa kimlikleri gizli tutulmak şartıyla Yozgat İş Kur'a gelerek bizzat bize bildirmelerini istiyoruz. Vatandaşlarımız bu sayede ilimiz ve ülke ekonomisine de katkı sağlamış olur." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber