Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan güvenlikçiler maaş eylemi yaptı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne taşeron firma üzerinden hizmet veren özel güvenlik görevlileri, asgari ücretten yüzde 30 fazla olan maaşlarının düşürüleceği iddiasıyla eylem yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 19:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel güvenlik görevlileri adına açıklama yapan Tüm Özel Güvenlik ve Hizmet İşçileri Sendikası Genel Başkanı Bolat Ankaralı, Büyükşehir Belediyesi'nin özel güvenlik ve koruma hizmeti alımı için ihale yaptığını, ancak bu yıl maaşlarda yüzde 15 kesinti ön görüldüğünü iddia etti. Belediyede görev yapan 560 güvenlik görevlisinin 200-250 lira arasında değişen miktarlarda daha az maaş alacağını savunan Bolat, yasal olmayan bir uygulamaya gidildiğini ileri sürdü. Güvenlikçilere asgari ücretten yüzde 15 fazla maaş verilmek istenmesinin yasal olmadığını belediye görevlilerine iletmelerine karşın sonuç alamadıklarını dile getiren Bolat, ?Hakkımızı mahkeme kararıyla sonuna kadar alacağız.? dedi. ?Belediye çalışanlarının, başkanın maaşı indirilmiş midir?? diye sorduğunu belirten Bolat, yapılan uygulamanın ?Halkçı belediye' anlayışıyla bağdaşmadığını savundu.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 40 kadar özel güvenlik görevlisi iki aydır maaş alamadıklarını da ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber