Afyonkarahisar'da vasıfsız gençlere istihdam sağlayacak proje

Afyonkarahisar'da, vasıfsız iş gücünün eğitilerek termal turizmde değerlendirilmesi amacıyla Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Termal Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği'nce (ATTİD) proje hazırlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 21:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ATTİD Başkanı Ahmet Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Termal Turizmin Başkenti" diye bilinen Afyonkarahisar'ın, yeni yatırımlarla sağlık turizminde uluslararası marka olmasının hedeflendiğini bildirdi.

Bu hedef doğrultusunda yatırımlara devam edilirken, turizm sektöründe oluşturulacak potansiyele kentteki iş gücünün dahil edilmesi için çalışma başlattıklarını belirten Acar, AKÜ, İŞKUR İl Müdürlüğü ve ATTİD tarafından proje hazırlandığını söyledi.

Acar, projeyle kentte oranı yüksek olan vasıfsız iş gücünün teorik ve pratik eğitimden geçirilerek turizm sektörüne kazandırılmasının amaçlandığına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Afyonkarahisar'ın turizm potansiyeli her geçen gün yükseliyor. Bir yandan vasıfsız gençleri eğitim ve becerilerine göre turizm sektöründe iş sahibi yapmayı, diğer yandan turistik hizmet veren işletmelerin ihtiyaç duyduğu vasıflı personel açığını gidermeyi hedefliyoruz. Bu proje kapsamında AKÜ, eğitmen ve eğitim desteği verecek. İŞKUR İl Müdürlüğü, eğitim sürecinde öğrencilerin sigorta ve cep harçlıklarını karşılayacak. Biz de pratik eğitim ve organizasyonu üstleneceğiz. Projeye gelecek yılın ilk aylarında başlayacağız. İlk olarak 300 civarında genci kursa dahil edip 5-6 ay eğitim vermeyi planlıyoruz. Kursiyerlere teorik eğitim yanında otellerde staj gibi pratik eğitim de öngördük. Kursiyer sertifikasını aldığında alanında gerekli bilgi ve beceriye sahip vasıflı bir kişi olarak turizm sektöründe çalışmaya başlayabilecek."

Afyonkarahisar'da turizm işletmelerinde vasıflı personele ihtiyaç duyulduğuna dikkati çeken Acar, projenin uygulanmaya başlanmasıyla bu açığın kapatılacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Mustafa Güngör / Serdar Yılmaz / Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber