Çadır kent, Adıyaman ekonomisine katkı sağlıyor

Suriyeliler için kurulan çadır kent, Adıyaman ekonomisine ciddi katkılar sağlıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milyonlarca liralık yatırım yapılan Adıyaman'daki çadır kent, sadece Suriyeliler için değil, kentteki esnaf içinde umut kapısı oldu. Çeşitli sektörde faaliyet gösteren işletmeler çadır kentle birlikte iş yoğunluğu yaşıyor. Bu sektörlerden birisini mobilya ve doğrama atölyeleri oluşturuyor.

Kentteki 6 mahalleli çadır kentte kurulan 2 bin 300 çadırın zeminine, tahtadan döşeme yapılıyor. 10 santim yükseklikte olan döşemeler sayesinde Suriyeliler hem soğuktan korunacak hem de haşerelerden korunacak. Sıcak ve soğuğa karşı dayanıklı olan çadırların zeminlerinin de döşenmesiyle Suriyeli sığınmacılar kışı sıcak bir şekilde geçirecek.

İki firma tarafından yapılan yaklaşık 16 bin adet döşeme tüm çadırlara yerleştirilecek. Şunda yaklaşık 6 bin Suriyeli sığınmacının yaşadığı çadır kent için ilk etapta 6 bin 800 adet yer döşemesi yapılıyor.

Adıyaman'da iş makine sektörü, yemek, güvenlik, inşaat malzemeleri ve daha bir çok sektör Suriyeliler için kurulan çadır kentten olumlu etkilendi.

Ağaçsan Firmasının Yetkilisi Ümit Karınca, 2 bin 300 çadır için yapılan döşemeleri yetiştirmek için sürekli çalıştıklarını belirterek, 80 kişi ile 24 saat esasına göre çalışıldığını kaydetti.

Adıyaman'da sadece doğrama ve mobilya sektörünün değil, diğer sektörlerinde faydalandığını belirten Karınca, Adıyaman'a ciddi manada ekonomik katkı sağlandığını dile getirdi.

Kurtoğlu Mobilya Firması Yetkilisi Erkan Çimenden ise, Türkiye Cumhuriyeti'nin Suriyelilerin rahat etmesi için tüm imkanları seferber ettiğini belirterek, yapılan döşemeler ile birlikte Suriyelilerin kışı sıcak bir ortamda geçireceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber