Özelleştirmeler 16.7 milyar doları buldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2005 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özelleştirme idaresinin bu yıl satış ve devrini tamamladığı ve ihalesini yapıp onay aşamasına getirdiği özelleştirmelerinin toplam tutarı, Erdemir ihalesinin sonuçlanmasıyla birlikte toplam 16.7 milyar dolara ulaştı. DHMİ'nin yaptığı 3 milyar dolarlık Atatürk havalimanı Dış Hatlar terminalı kiralamasıyla birmikte kamunun bu yılki toplam özeleştirmeleri 19.7 milyar doları buldu.

Özelleştirme İdaresi şimdiye kadar 1 milyar 348.1 milyar dolarlık özelleştirme işlemini sonuçlandırdı. Erdemir ihalesinin sonuçlanmasıyla birlikte onay ve devir iyşlemi tamamlanması beklenen ihalesi sonuçlandırılmış özelleştirmelerin toplam tutarı ise 15.3 milyar dolara ulaştı. Bu kapsamda, Türk Telekom, TÜPRAŞ, Tekel'in İkiz Kuleleri, Hilton Oteli, Araç muayene bölgeleri, Mersin Limanı gibi özelleştirmeler bulunuyor.

Bu arada, Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin kiralama yoluyla yaptığı Atatürk havalimanı Dış Hatlar Terminali kiralamasıyla birlikte bu yılki toplam özelleştirmeler 19.7 milyar dolara kadar yükseldi.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber