15 yıllık proje hayata geçti

İzmir'de 1997 yılından bu yana gerçekleştirilmesi planlanan Bozgöl Göleti sulama projesi hayata geçti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 23:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz, Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Bulut, ve Hacıömerli Köyü Muhtarı Ali Dündar tarlalara su akıtmayla başlayan gölet ve derivasyon hattında incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından bir açıklama yapan İrfan İçöz, projelerinin bölgedeki önemli yatırımların başında geldiğini kaydetti. Kunduz Deresi üzerinde yaptıkları ikinci barajı, göleti ve derivasyon hatlarını yerinde gördüklerini kaydeden İçöz, bölgedeki kuraklığa dikkat çekerek "Bulduğumuz her derenin mutlaka baraj ve gölet şeklinde suyunun tutulması ve çiftçinin istifadesine verilmesi gerekmektedir. Ben de bir köylü çocuğuyum ve suyun ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Ege'de su kavgaları çok olmuştur. Bunların yaşanmamasını istiyoruz" diyerek su konusunda yaşanan sıkıntıların önemine değindi.

Yağan yağmurun bir yerde toplanıp üretime kazandırılmasını amaçladıklarını anlatan İçöz, yapılan çalışmalardan 300 çiftçinin istifade edeceğini kaydetti. Başta Aliağa'nın Hacıömerli köyü olmak üzere Kapıkaya, Bahçedere, Kalabak köylerini kapsayan toplam bin 850 dekarlık alanda sulu tarım yapılabileceğini anlatan İçöz "Burada temel hedefimiz öncelikle elimizdeki toprağın niteliğini bilmek ve buna göre çiftçimizi yönlendirmektir. 8 aylık gibi kısa bir sürede bitirilen tesisimiz, 1 milyon 200 bin liraya mal oldu. Tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Hayallerinin gerçekleştiğini belirten Hacı Ömerli Köyü Muhtarı Ali Dündar ise, Genel Sekreter İrfan İçöz'e teşekkür ederek, "Genel Sekreterimiz göreve geldiği saatten itibaren projemize sıcak baktı. Yaklaşık 15 yıldır aksayan bu proje kendilerinin sayesinde hayata geçti. Bu nedenle başta kendisine ve daire başkanlarına, Proje ve Kontrol Mühendisi Kemal Nazım Ergin'e teşekkür ederim" dedi.

Köy Muhtarı Ali Dündar, İzmir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz'e şükranlarını sunarak desteğinden ve katkılarından dolayı bir teşekkür plaketi takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber