Karadenizli eczacılar, sektörel eğitimlerle kendilerini geliştiriyor

Dünyadaki gelişim ve değişime ayak uydurmak isteyen Karadenizli eczacılar, eğitim almaya başladı. Bölgedeki 6 ilin eczacı odaları bir araya gelerek eğitim günleri kapsamında hazırladıkları 'Sektörel Buluşmalar Projesi' ile çok sayıda eczacı, mesleklerini ilgilendiren konularda bilgileniyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2012 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orta Karadeniz Eczacı Odaları, bu eğitimlerle halk sağlığını ön plana almayı, insanlara daha faydalı olabilmeyi ve işletmelerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Sektörel Buluşmalar Eğitim Günleri'nin ilki Büyük Samsun Oteli'nde yapıldı. İlaç ve medikal sektöründen firmaların temsilcilerinin de yer aldığı eğitim toplantısına bin davetli katıldı. İlk toplantıda medikal ve ortopedik ürünler konusu ele alındı. Bu ürünlerin neler olduğu ve nasıl kullanılması gerektiğinin ayrıntılı şekilde anlatıldığı toplantıda, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı ve Romatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Kuru, medikal malzeme kullanımı gerektiren hastalıklarla ilgili sunum yaptı.

Samsun Eczacılar Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, medikal malzemelerin tanıtımı, eğitimi, Medula sistemine aktarılabilecek ürünlerin nasıl faturalandırılabileceği ve nasıl bayi olunabileceği gibi konuların anlatıldığı toplantıyı değerlendirdi.

Medikal ürün kullanımını gerektiren hastalıkların ayrı bir dal halinde ve hızla yayıldığına dikkat çeken Karacan, ?Dünyada bir sürü değişikliklere tanık oluyoruz. Ülkelerin bütün sosyal ve ekonomik dengeleri değişiyor ve bunların içinde bizleri etkileyen unsurlar oluyor. Biz de kendi mesleğimizi kendimizi geliştirmek ve arkadaşlarımıza daha faydalı olabilmek adına bir şeyler yapmak için yola çıktık. Eczane çalışanlarımızla birlikte aldığımız eğitimlerle vatandaşlarımıza daha faydalı olabilmek, işletmelerimizi daha iyi yerlere taşıyabilmek, halk sağlığını daha ön plana alabilmek adına bir şeyler yapmak istiyoruz.? dedi.

'Sektörel Buluşmalar' adı altında 3 ay önce bir proje başlattıklarını hatırlatan Karacan, "Bu da eğitim günlerinin birincisi. Ordu, Tokat, Çorum, Amasya, Samsun ve Sinop eczacı odalarıyla birlikte meslektaşlarımızı toplayıp kendimizi geliştireceğimiz konular üzerinde eğitim alacağız. Bunlardan ilki medikal ürünler ve ortopedik malzemelerle ilgili. Ortopedik malzemelerin kullanımı, medikal ürün gerektiren hastalıkların neler olduğunu öğreneceğiz. Medikal ürün kullanımını gerektiren hastalıklar ayrı bir dal halinde hızla yayılıyor. Bunlara özgü hastaneler bile kurulmakta. Biz de kendimizi bu konularda geliştirmek istiyoruz. Halk sağlığında edindiğimiz rolü burada da sürdüreceğiz.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber