Üniversitelerde mülakatlar böyle mi yapılır?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Ekim 2005 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa Kemal Üniversitesi, Yabancı Diller Eğitimi Yüksek Lisans Öğrenci alımı için, başvuran 15 aday sabah 09:30'da bilim sınavına girdik.

Bize saat 15:00'da mülakat olacağı da duyuruldu. Mülakata gittiğimizde, mülakat sonuçların bize dolaylı bir biçimde duyurulma toplantısı olduğunu öğrendik.

Mülakat(!) Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr.Rıza Öztürk'ün odasında gerçekleşti. Odada Çukurova Üniversitesi'nden gelen, Yrd.Doç.Dr. Abdurrahman Kilimci de bulunuyordu.

Adaylar sırayla içeriye çağrılıp, bilimsel davranışın nasıl olduğu konusunda nutuk çekiliyor, sınav sonucu söyleniyordu. Diğer adaylar kapısı açık olan bu odanın önünde bekliyordu ve konuşmaları duyabiliyordu.

Rıza Öztürk bir adaya sınavdan 100 alanın olduğunu ilk üçe girmesi için umutlanmamasını söyledi. Neden üç? Çünkü üç kişi alınacaktı.

Mülakat'a(!) sekizinci kişiden sonra ara verildi ve odadaki akademisyenler arasında şu konuşmalar geçti: 'Buna 70 yetmiyor. Yetmişbeş verelim. Nasıl olsa kağıtların üzerine notları yazmadık'.

Böyle bir mülakat sonucunda, sonuçlar web sayfasında değil telefonla ve sadece kendi sonucunuz olarak duyuruldu.

Bilimsellikle ve şeffaf sınav ile hiç alakası olmayan bu sınavın yenilenmesini, sonuçların puanlarıyla birlikte internette yayınlanmasını istiyoruz.

Haber Gönder yoluyla yazan: MKÜ Yüksek Lisans Mağduru

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber