Yapmayacağınız Düzenlemeyi Niçin Yönetmeliğe Koydunuz?

Bir ilden başka bir ile tayin... Memurun en sıkıntı yaşadığı konu budur. Eş ve sağlık tayinleri bile tüm mevzuatta özür durumu olarak belirtilmesine rağmen hala bu nakil işlemleri dahi problemlidir ve şartları tutmasına rağmen nakli yapılmayan memur sayısı çoktur. Bazı kamu kurumları ise daha ilginç uygulamalar yapmaktadır. Adalet Bakanlığı bunlardan birisidir. Yönetmeliğinde memura öğrenim durumundan dolayı nakil hakkı tanımasına rağmen, bu düzenleme hayat alanı bulamamaktadır. İşte sitemize ulaşan bir eleştiri...

Haber Giriş : 05 Ekim 2005 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ben Adalet Bakanlığında Zabıt Katibi olarak görev yapmaktayım, bulunduğum Adliyede birçok kez tayin istedim, ancak hiçbir gerekçe gösterilmeksizin tayin taleplerimin reddine karar verilmiştir.

Oysa Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tayin hususunu puan kriterine bağlayarak, bir yol açmıştır.

Adalet Bakanlığında ise böyle bir uygulama yoktur. Bulunduğum Adliyenin kıdemli Hakimliğinden "yerine personel verilmeksizin, gitmesi uygundur" olurunu 5 kez almama rağmen hepsinde reddedilmiştir ve hiçbir gerekçe gösterilmemiştir.

Ayrıca 10.07.2003 tarihli resmi gazetenin 24 ve 27. maddelerinde öğrenim durumundan tayin yapılabileceği belirtilmiş ise de; bütün şartları taşımama rağmen öğrenim durumundan da tayinim reddedilmiştir.

Bu suretle Adalet Bakanlığı çalışanlarıbüyük bir haksızlığa maruz kalmaktadır.

İlgililerden bu hususun düzeltilmesi konusunda ilgili adımları atmasını istiyoruz.

Emniyet ve jandarma personeli bile görev süresi tamamlandığında tayini çıkabilmektedir.

Bu uygulamalar göz önüne alınarak, Adalet Bakanlığının da personelinin çok fazla haksızlığa maruz kalmaması için ilgili mevzut hususunun gözden geçirilmesi gerekmektedir.

Haber Gönder yoluyla yazan: Mustafa Dolambaç

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber