Cezaevlerindeki açlık grevine destek için yürüyen gruba polis izin vermedi

Adana'da cezaevlerindeki açlık grevlerine destek amacıyla yürümek isteyen İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi'ne bağlı gruba polis izin vermedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2012 20:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akşam saatlerinde 5 Ocak Meydanı'nda toplanan İHD'de üyeleri, Çakmak Caddesi'nden İnönü Parkı'na kadar yürüyüp, burada basın açıklaması yapmak istedi. Polis, ?kamu güvenliği ve yaya haklarını ihlal' gerekçesiyle Çevik Kuvvet ekiplerinin oluşturduğu barikatla eyleme müsaade etmeyince, gerginlik yaşandı.

Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'ndeki amirler, grubu ikna etmek için uzun uğraşlar verdi. Ancak, İHD temsilcileri, yürüyüşü gerçekleştirmek için ısrar etti. Dakikalarca süren konuşmalarda polis, basın açıklamasının meydanda yapılmasını önerip, aksi halde yürüme girişimlerine müdahale edecekleri uyarısında bulundu. Bir ara polis engellini aşmak isteyen grup, çembere alındı. Bunun üzerine bir süre oturma eylemi yapan kişiler, slogan attı. Eylemin amacına ulaştığını belirten İHD Şube Başkanı Osman Kara'nın açıklamalarından sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı. Ekipler, eylemcileri yolda bir süre takip etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber