Avrupalı doktorlar yorgunluğu Antalya'da arkeoloji turuna çıkarak atıyor

Bu yılın ilk 10 ayında, 4 bin 300 Avrupalı sağlık çalışanı, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side Antik Kent ile Kaş Kınık Xanthos Antik Kent'te kültür ve arkeoloji turuna çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2012 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turizmciler, bu rakamın yıl sonuna kadar 5 bini bulmasını bekliyor.

Unser Tour Turizm sahibi Aziz Günyeli, Almanya, İngiltere, Norveç, İsveç, Danimarka, Finlandiya, Hollanda, Avusturya, Belçika, İsviçre, İtalya, Makedonya, Bosna-Hersek ve Fransa'dan gelen turistleri, Side Antik Kent ve Xanthos Antik Kent'te kültür ve arkeoloji turuna çıkardıklarını söyledi. Bu rakamın yıl sonuna kadar 5 bini bulmasını tahmin ettiklerini belirten Günyeli, dünyada sağlık çalışanlarının kültür ve arkeoloji turuna İspanya, İtalya, Türkiye ve Yunanistan'da çıktıklarını kaydetti.

Günyeli, "Doktorlar yıl içindeki yorgunluklarını antik kentleri gezerken, geçmişe yolculuk yaparak atıyor. Ülkemizde yabancı doktorların kültür ve arkeoloji turuna ilgisi çok iyi. Avrupalı doktor, diş hekimi, eczacı ve veteriner hekimler tarihi eserleri ziyaret ederek geçmişe ziyaret etmeyi seviyor. Bölgemizde, Avrupalı doktorlar Belek'te golf oynadıktan sonra kültür ve arkeoloji turuna çıkıyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber