Şehit polisler için gözyaşı

ELAZIĞ'ın Sivrice ilçesinde yol uygulaması yaparken meydana gelen kazada şehit olan 3 polis memuru için Elazığ'da cenaze töreni düzenlendi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Kasım 2012 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törennin ardından polislerin cenazeleri, Diyarbakır, İzmir ve Ağrı'ya gönderildi.

Elazığ-Diyarbakır karayolu Sivrice ilçesi kavşağında dün akşam saatlerinde uygulama yaparken koz kireç yüklü kamyonetin çarpması ile bir kaç aracın dahil olduğu kazada, şehit olan polis memurları Abdullatif Yavuz, Murat Koç ve Taha Yasin Biçer için Elazığ Emniyet Müdürlüğüt bahçesinde tören düzenlendi. Elazığ Valisi Muammer Erol, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı İsmail Baş, KOM Daire Başkanı Mehmet Yeşilkaya, Emniyet Müdürü Ayhan Buran, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, polisler ve şehit yakınlarının da katıldığı törende şehit yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Kazada şehit olan Taha Yasin Biçer'in Ağrı'nın Patnos ilçesinden gelen Babası Kazım ve annesi Kevser ile kız kardeşlerinin feryatları karşısında polisler göz yaşlarına boğuldular. Kevser Biçer, Kürtçe ağıtlar yakarak, "Oğlumu öldürdünüz" diye feryat etti. Şehitler için Elazığ müftüsü Peyami Güngör'ün yaptığı duanın ardından şehit yakınları tabutlara sarılarak feryat ettiler. Polisler tarafından zorlukla teskin edilmeye çalışılan şehit yakınlarından bazıları fenalık geçirdikleri görüldü. Sağlık görevlilerinin müdahle ettiği şehit yakınları ayakta durmakta zorlandılar.

Yapılan törenin ardından, Şehit polis memuru Abdulvahap Yavuz'un cenazesi Diyarbakır'ın Ergani ilçesine Helikopter ile, Murat Koç'un cenazesi uçak ile İzmir'e, Taha Yasin Biçer'in cenazesi ise ambulans ile Ağrı'nın Petnos ilçesine gönderildi.

GÖRGÜ TANIKLARI KAZAYI ANYLATTI

Dün akşam saatlerinde meydana gelen ve 3'ü polis 5 kişinin yaşamını yitirmesine 2'si polis 6 kişinin yaralanmasına neden olan kazayı görgü tanıkları ve yaralılar anlattı. Kazada yaralanan kamyonun sürücüsü Veysi Direk, polis uygulamasını gördüğü durduğunu belirtirek, "Polislerle merhabalaştık, yanımda oturan muavinim beni dürterek, karşıdan gelen kamyonu gösterdi. Bir baktım kamyon yokuş aşağı sağa sola zik zak çizerek geliyor. Bunun dışında bir şey hatırlamıyorum"diye konuytu. Görgü tanıkları, KOM ekiplerinin uygulama yaptıkları yerin kör nokta olması ve yol çalışmaları nedeniyle yolun bir şeridinin trafiğe kapalı bulunmasının kazaya yol açtığını söylediler.

KAZA NASIL OLMUŞTU?

Elazığ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlarla mücadele ve özel hareket şubeleri ekipleri dün akşam saatlerinde Elazığ-Diyarbakır karayolunda Sivrice ilçe kavşağında yol uygulama yapıyorlardı. Elazığ istikametinden Diyarbakır istikametine gitmekte olan Niyazi Çetin yönetimindeki 23 FH 905 plakalı toz kireç yüklü Silobas kamyon, polis uygulamasındaki araçlardan Feti Tümer'in kullandığı 23 HD 601 plakalı minibüs yüklü çekiciye, ardından özel harekatın şortland aracına ve uygulama esnasında durdurulan bir kamyon, bir Minibüs, ardından da KOM şubesinin aracını altına alarak ezdi. Meydana gelen kazada, Abdullatif Yavuz, Murat Koç ve Taha Yasin Biçer adlı 3 polis memuru ile Fethi Tümer ile Niyazi Çetin yaşamını yitirdi, 2'si polis 6 kişi ise yaralandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber