Elmalılı M. Hamdi Yazır, düzenlenen sempozyumla anıldı

Son devrin önemli İslam alimlerinden olan ve 'Hak Dini Kur'an Dili' adlı tefsiriyle tanıdığımız Elmalılı M. Hamdi Yazır, Antalya ve Elmalı'da 20 yıl aradan sonra düzenlenen sempozyumla anıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2012 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl öğrenci almaya başlayan Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nce tertiplenen ve iki gün süren sempozyum, Antalya'da başlayıp Elmalı'da sona erdi. Sempozyumda, Elmalılı M. Hamdi Yazır'ın İslami ilimlerdeki yeri, düşünce dünyası, edebiyat yönü, yaşadığı dönemdeki ilişkileri anlatıldı.

Elmalı Kaymakamı Mehmet Murat Çekmen, Antalya'nın Elmalı kazasında 1877 yılında doğan Yazır'ın, yaklaşık 20 yıl aradan sonra bir sempozyumla anılmasının önemine dikkat çekti. Hamdi Yazır'ın tüm yönleriyle tanınması ve tanıtılması gerektiğini söyleyen Çekmen, ilçede Yazır için bir kültür merkezi yapımı çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Yard. Doç. Dr. Ramazan Şahan da Hamdi Yazır'ın, aynı zamanda şair olduğunu, fakat tefsiri nedeniyle olsa çok fazla şiirle meşgul olmadığını kaydetti. Şahan, ?Yazır, şiirlerini ayetler ışığında yazmıştır. Fakat günümüzde internetten araştırma yaptığımızda şiirlerin yanlış yorumlandığını görüyoruz. Mesela girmişiz-çıkmışız redifli şiirini incelediğimizde değişik ayetlerin şiire yansıtıldığını görürüz.? dedi.

Yazır'ın, Elmalı'dan İstanbul'a gittiğinde, ilk yaptığı işlerden birisinin kendisine hat ustası aradığını ve kendisini hat konusunda yetiştirdiğini belirten hattat Necmi Atik ise "Hat sanatına ayrı bir tarz getirdiğini görürüz.? dedi.

Programın son gününde, Hamdi Yazır Kültürevi incelenerek, ilçede bulunan türbeler ve kültürel mekanlar gezildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber