Sona eren Bakanlar Kurulu toplantısı'nda neler konuşuldu?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2005 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yaptığı toplantı sona erdi.

Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantı, yaklaşık 4 saat 15 dakika sürdü.

Bakanlar Kurulu'nda ne konuşuldu?

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantıya damga vuran konular: Avrupa Birliği, kredi kartları...Toplantı ile ilgili Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek şu açıklamaları yaptı:

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantıda görüşülen konularla ilgili Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek açıklama yaptı. Çiçek özetle şunları söyledi:

"En önemli kararlar 58 ve 59'uncu hükümet döneminde alınmıştır. 3 Ekim'e gelene kadar nasıl bir çalışma yapıldığı ortaya koyulmuştur. Artık spekülasyonlar geride kaldı. Türkiye artık kendine güveniyor. Geleceğe deçmişten daha iyi bakıyoruz. Neyi nasıl yapacağımızı biliyoruz. Türkiye, müzakere sürecini de başarıyla tamamlayıp tam üyelik noktasına gelecektir."

Toplantıda, Abdullah Gül'ün, yapılan pazarlık ve değerlendirmeler ile ilgili, Ali Babacan ise bundan sonra yapılacaklarla ilgili bilgi verdiğini ifade eden Cemil Çiçek, "20 Ekim'den itibaren müzakereler fiilen başlayacak. 26 Ekim'da tanıtım taramaları yapılacak. İlk önce bilim ve aralştırma taraması yapılacak. Bugünkü toplantıda Ali Babacan yapılanma ile ilgili de bilgi verdi" ifadelerini kullandı.

Kredi kartları konusunda Devlet Bakanı Şener bilgi verdiğinide ifade eden Çiçek, "Kredi kartları konusu imzaya açıldı. Kredi kartları yaygın kullanılar çağdaş bir ödeme aracı olmuştur. Ancak bu durum bazı sıkıntıları da yanında getirmiştir. Bankaların kredi kartları konusunda uygulama farklılıkları var. Bu durum yasal düzenlemeyi gerekli kılmıştır. Kredi kartları ile ilgili düzenlemeyi kısa sürede yasalaştırmak istiyoruz." dedi.

Tarama süreci konusunda geç kalınıp kalınmadığı ile ilgili soruyu cevaplayan Çiçek, "Bize göre geç kalınmış değildir. Gerekli hazırlıklar yapılmıştır. Bu konu ile ilgili görev yapacak arakadaşlar gerekli hazırlıklarını tamamlamıştır. Başmüzakereci arkadaşımız işleri koordine ediyor" şeklinde konuştu.

'Başmüzakerecilik görevini yürütecek Ali Babacan ekonomiden sorumlu Devlet Bakanlığı görevini sürdürecek mi?' şeklinde bir soruya yanıt veren Çiçek, "Şu an için bu tür bir şey sözkonusu değil. Arkadaşımız her iki görevi de başarı ile götürecektir." dedi.

Müzakere süreci ile ilgili bir soruya da yanıt veren Çiçek, "Bu sürecin uzaması biraz bize, biraz da muhataplarımıza bağlı. Biz üzerimize düşen işleri ne kadar çabuk yaparsak karşı tarafı da sıkıştırmamız da o kadar kolay olacaktır." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber