Kazan'da halef selef buluşması

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı, Vali Dr. Kadir Koçdemir başkanlığındaki heyet ile 2014 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti olması kararlaştırılan Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'a beş günlük bir resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2012 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı, Vali Dr. Kadir Koçdemir başkanlığındaki kafile ile resmi temaslarda bulunmak üzere 5 Kasım Pazartesi günü Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti'ne gidecek.

Heyette Vali Koçdemir'e Vali Yardımcısı Nurullah Naci Kalkancı, Sanayi Odası Başkanı Savaş Mehmet Özaydemir, Ticaret Odası Başkan Vekili Ahmet İskender Bayar, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ali İhsan Karamanlı ve iş adamları eşlik edecek.

Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nin Başkenti Kazan'ın, Eskişehir'in ardından 2014 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti bayrağını devralacak olması, heyetin bu ülkede yürüteceği resmi temaslara ayrı bir anlam katacak. Programda en önemli temas bir tanesi, heyetin Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Mınnihanov'a gerçekleştireceği ziyaret olacak. Bu görüşmede ayrıntılarıyla ele alınacak kültür ve sanat alanlarındaki ikili ilişkilerin yanı sıra, Tataristan ve Eskişehir üniversiteleri arasında akademik işbirliği imkanları da gündeme gelecek. Eskişehir'de Kazan Kültür Evi kurulması ve Tataristan'ın önemli kişiliklerinin tanıtılması, Cumhurbaşkanlığı ziyaretinin gündem maddeleri arasında bulunacak.

KAZAN KARDEŞ ŞEHİR OLACAK

Beş günlük resmi ziyaretin önemli bir programı, Eskişehir ile Kazan arasında 'Kardeş Şehir' protokolünün imzalanması olacak. Tataristan Cumhuriyeti Kültür Bakanı Ayrat Sibagatullin'in de ziyaret edileceği gezide heyet Kazan kentinde incelemelerde bulunurken, iş adamları Tatar meslektaşları ile toplantılar gerçekleştirecek. Eskişehir Ticaret Odası ayrıca, Kazan Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği protokolü imzalayacak.

Heyet, temas ve incelemelerinin ardından 9 Kasım Cuma günü yurda dönecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber