Kredi kartları tasarısı imzaya açıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2005 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda AB'den sonra kredi kartlarının ele alındığını bildirdi. Cemil Çiçek, kredi kartları tasarısının imzaya açıldığını söyledi.

Başbakanlık Merkez Binası'nda toplanan Bakanlar Kurulu yaklaşık 4 saat sonra sona erdi. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir açıklama yapan Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcsü Cemil Çiçek, toplantıda ağırlıklı olarak AB ile ilişkilerin yer tuttuğunu söyledi.

Çiçek şöyle konuştu: "3 Ekim yeni bir döneme yeni bir sürece girilmiş durumdadır. Türkiye 4 Ekim sabahında önemli bir yüksekliğe tırmanmıştır. Şüphesiz AB süreci 42 yıllık bir süreçtir. Bu süre içerisinde Türkiye'nin AB'ye tam üyelik noktasında emeği geçen herkese hükümetimiz adına teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz."


KREDİ KARTLARI TASARISI İMZAYA AÇILDI

Kredi kartlarının bir sosyal problem haline dönüştüğünü kaydeden Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, "İkinci olarak üzerinde durduğumuz konu bir süreden beri kamuoyunun gündeminde bulunan banka kartları meselesidir. Devlet Bakanımız sayın Abdüllatif Şener, bu konuda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kredi kartları bir sosyal problem haline gelmiştir." dedi. Çiçek, hazırlanan kredi kartı tasarasının Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını bildirdi.

Çiçek kredi kartlarıyla ilgili sözlerini şöyle tamamladı: "Kredi kartlarıyla ilgili uygulamada farklılıklar var. Bu uygulama farklılıklarının getirdiği şikayetler var. Her bankanın faiz oranı var. Faizlere başlattığı tarih ve tutarlar farklı. Hükümet olarak bu konuya derli toplu bir düzenleme getirmeye kararlıyız. Keyfi uygulamalar varsa çeki-düzen vermek.;"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber