TBMM'de 200 bin YTL tasarruf sağlanacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2005 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç, TBMM kampüsü içinde yaz dönemi yapılan ve halen devam eden çalışmaları denetledi.

Arınç yetkililerden bilgi alırken, yeni ısı merkeziyle yılda 200 bin YTL tasarruf sağlanacağı bildirildi. Arınç'a, TBMM Genel Sekreteri Rauf Bozkurt, Genel Sekreter Yardımcıları Ali Osman Koca ve Cengiz Köksal eşlik etti. TBMM Başkanı Arınç, 3 aylık yaz dönemi süresince Meclis'te yapılan bakım ve onarım çalışmalarını yerinde inceledi. Arınç, daha sonra meclise önemli ölçüde tasarruf sağlattıracağı bildirilen yeni ısı merkezine geçerek yetkililerden bilgi aldı. Yetkililer, 45 yıl hizmet verdikten sonra teknik altyapısı elvermediği için yıkılarak yenisi inşa edilen ısı merkezinin tamamlandığında TBMM'ye yıllık 200 bin YTL Tasarruf sağlayacağını açıkladı.
Yetkililerin verdiği bilgilere göre, TBMM'de bu yıl bakım onarım çalışmalarının yanı sıra, AB normlarına uyum çerçevesinde, meclisin ısı merkezi yenilendi, yangın pompası istasyonu kuruldu, kampüs içi sulu yangın söndürme tesisatı döşendi ve otomatik bahçe sulama sistemi yapıldı.

Öte yandan, halkla ilişkiler binasında bulunan milletvekili odalarındaki yaklaşık 20 yıllık halılar sökülerek, laminat parke döşendi ve yer döşemeleri yenilendi. Meclis binalarının ve ısı merkezinin yapım işi, laminat parke ve yer döşemesi işleri, yangın pompası istasyonu kurulması ve kampus içi sulu yangın söndürme tesisatı döşemesi işi ve otomatik bahçe sulama sistemi için toplam 8 milyon 362 bin 876 YTL'lik ihale açıldı. Bu işler için TBMM tarafından açılan 4 ayrı ihaleye 47 firma katıldı. Firmaların rekabeti sonucu yüzde 35'lik kırımla Meclis 2 milyon 992 bin 251 YTL tasarruf ederek bu işlerin tamamını 5 milyon 370 bin 625 YTL'ye mal etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber