Erdoğan: Üstümüzde metal yorgunluğu yok/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Kızılcahamam'da düzenlediği kampın kapanış konuşmasında şöyle konuştu:

METAL YORGUNLUK YOK: İktidarın 10. yılını geride bırakan AK Parti'de birilerinin beklediği gibi bir metal yorgunluk asla yok. Tam tersine heyecanımız, dinamizmimiz, üretkenliğimiz en az iktidara geldiğimiz günkü kadar diridir.

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Kızılcahamam'da düzenlediği kampın kapanış konuşmasında, AK Parti'nin 2023 hedefini kendilerinden aldığını belirten MHP lideri Devlet Bahçeli'ye "Bu kadar yüzeysel ve sığ bir anlayışa yorum yapmak bile abestir" diye yanıt verdi. Erdoğan'ın mesajları şöyle:

MİLLET DEMOKRASİDEN SOĞUDU: Türkiye normalleştikçe, özgürleştikçe, ileri demokrasiye doğru yol açıldıkça bunların tahammülsüzlüğü daha da arttı. Kendi için istediği demokrasiyi, özgürlükleri, hakları başkaları için de istemeyen asla demokrat değildir. Bunlar demokrasi istismarcısıdır. Bunların yüzünden cumhuriyet adına ayrımcılığa maruz bırakılanlar cumhuriyetten, demokrasi adına zulme uğrayanlar demokrasiden soğudular.

YORUM BİLE ABES: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 2023 vizyonu kavramı daha önce kendilerinin kullandığını söylüyor. Bir nevi mülkiyet iddiasında bulunuyor. AK Parti'ye yönelik suçlamalarda bulunuyor. Bu kadar yüzeysel ve sığ bir anlayışa yorum yapmak bile abestir. AK Parti'nin bugüne kadar somut projeler, icraatlar ve yatırımlarla ortaya koyduğu vizyona diğer partilerin hayalleri bile yetişemez. Bu partilerin 2023 hedefini algılaması da bunlarla yarışması da mümkün değildir. Eğer bunun patenti hakikaten size aitse bedelini söyleyin size ödeyelim.

120 BİN ÖĞRETMENE İHTİYAÇ VAR: Bugüne kadar 358 bin, bu yıl ise 57 bin öğretmen ataması yaptık. Hala bazı okullarımızda ihtiyacı tamamen karşılayabilmiş değiliz. 120 bin öğretmene daha ihtiyacımız var. Kadro eksiğini gidermemiz ise bütçe imkanlarımızın gelişmesine bağlı.

GENSORU SULANDIRILDI: Gensoru çok ciddi bir denetim mekanizması. Hükümetin düşmesine genel seçimlere gitmeye yol açacak kadar önemli bir denetim mekanizması. Bu mekanizma muhalefet tarafından akıl almaz şekilde sulandırılmış durumda. Geçtiğimiz 10 yılda muhalefet partileri tarafından TBMM'de öncekilerle birlikte tam 41 gensoru önergesi veriliyor.

MUHALETEFET TALİHİMİZ: Sadece verilen son 6 gensoru önergesine baktığınızda gerçekten trajikomik gerekçelere dayandırıldığını görüyoruz. TRT ve AA'nın yayıncılık anlayışı gensoru konusu olabilir mi ya? Milli eğitimde 4+4+4 sistemine geçildiği için okullarda güvenliğin sağlanamaması gibi bir gensoru olabilir mi? İnanın Türkiye'de gerçekten bir muhalefet sorunu var. Bizim talihsizliğimiz Türkiye'de gerçek bir muhalefet yok. Bir yandan da talihimiz. Bunun yanında da talihimiz. Sevsinler böyle muhalefeti diyoruz, yola devam ediyoruz.

METAL YORGUNLUK YOK: İktidarın 10. yılını geride bırakan AK Parti'de birilerinin beklediği gibi bir metal yorgunluk asla yok. Tam tersine heyecanımız, dinamizmimiz, üretkenliğimiz en az iktidara geldiğimiz günkü kadar diridir.

İKİ HAFTA YURTDIŞI YASAĞI: (TBMM'deki yapılacak önemli görüşmelerde vekiller arasında fire verilmemesi için) Önümüzdeki haftadan itibaren iki hafta yurtdışı seyahatlerini kaldırıyoruz. Parlamentoda yapılacak görüşmelerde grupla irtibat halinde oluyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber