Yasak aşk cinayeti davasında karar

Adana'da kocasını dilencilik yapan sevgilisi ile birlikte bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen kadın 18 yıl hapse, cinayeti işleyen sevgilisi ise ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 09:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sevgililer duruşmalarda birbirlerini suçladı.

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında Nevin Mendilli (45), ilk ifadesini tekrarlayarak suçlamayı kabul etmedi. Tutuklu kadın, ?3 yıl önce tanışmıştık. Evimize gelir giderdi. İlaç verip, beni bayıltarak ilişkiye girdi. Ondan sonra da tehditle ilişkiyi devam ettirdi. Kurtulmak için adres değiştirdim, ama bizi buldu. Öldürmem için fare zehri getirdi. Kabul etmedim. Olay günü de eşimle kendisine çay hazırlardım. Ben çocuklarımın yanındayken, kocamın çığlığını duydum. Mutfakta kocamı bıçaklamış, kaçıyordu? dedi.

Nevin Mendilli'nin eşini sevmediğini, kendisi ile dini nikah yaptığını iddia eden Mustafa Gönen (59) ise, ?İlişkimizden çocuklarının haberi vardı. Dilendiğim paralardan sık sık kendisine verirdim. Bana köpek muamelesi yapıyordu. Kızı ile birlikte olup, beni döverdi. Eşi emekli olacaktı. Öldürmek istediğini söylüyordu. Kendisi öldürürse parasını alamayacağını düşündüğü için benim öldürmemi istiyordu. Yapmayacağımı söyleyince, ?Ben öldüreyim sen üstlen' diyordu? diye konuştu.

Nevin Mendilli'nin kocası ile ilişkisi olduğunu ima etmeye çalıştığını da ileri süren Gönen, ?Böyle bir şey yoktu. Nevin beni kendisine bağlamıştı. Ayrılmak istediğim zaman tehdit ediyordu. Kurtulamıyordum. Benden fare zehri istemişti. Eşini kastederek, ?Evde fare var' diyordu. Zehri kız vasıtasıyla eşinin yemeğine koyduracağını söylüyordu. Bunları yaparken suçu üstlenmemi istiyordu. Olay günü beni eve çağırdı. Mutfakta kocasını bıçakladı. O arada kendimi kaybettim. Ben de vurmuş olabilirim. Bıçağı elime verip, kaçmamı söyledi? dedi.

Sanık kadının çocukları A.E. (22) ve M.H.M. (17) ise olay sırasında annelerinin kendi yanlarında bulunduğunu öne sürerek, şikayetçi olmadılar. Oğlu öldürülen Mehmet Mendilli, cinayetin planlı olduğunu söyleyerek, şüphelilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, Mustafa Gönen'i "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. Eşinin öldürülmesine yardımcı olduğu ortaya çıkan Nevin Mendilli ise 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mustafa Gönen, duruşmalarda 1977'de kıskançlık yüzünden eşini öldürdüğünü ve hapis yattığını da itiraf etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber