Rektörler, baskılardan dolayı YÖK Kanununun Gürüz gittikten sonra çıkarılmasını istediler

Haber Giriş : 29 Ekim 2003 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rektörler, baskılardan dolayı YÖK Kanununun Gürüz gittikten sonra çıkarılmasını istediler

Haftasonu Bakan Çelik ile biraraya gelen rektörler Kemal Gürüz'ün üzerlerinde büyük bir baskı oluşturduğunu belirterek YÖK Kanunu'nu, Gürüz'ün görevden ayrılacağı 5 Aralık'tan sonra çıkarmayı teklif ettiler.

Hükümet ile Üniversitelerarası Kurul, YÖK Kanunu konusunda uzlaşmaya vardı. Başkent Öğretmenevi'nde yapılan topantıda bazı rektörler, "Kemal Gürüz bize çok büyük baskılar yapıyor. Bu nedenle YÖK Kanunu'nun çıkartılmasını 5 Aralık sonrasına bırakalım" dedi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise "Başbakanımız 2003 yılında yasanın çıkmasını istiyor. 2004 yılı bitmeden YÖK tasarısını Meclis'e sunmalıyız" karşılığını verdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Ayhan Alkış ve bazı rektörler hafta sonu Ankara'da biraraya geldi. Başkent Öğretmenevi'nde yapılan toplantıda Bakan Çelik, yeni YÖK Kanunu'nun 2003 yılı çıkmadan yasalaşmasını istediklerini bildirdi. Çelik'in, "Başbakanımız'la yaptığımız toplantıda gündeme geldiği gibi hükümet olarak yasanın 2003 yılı bitmeden çıkmasını istiyoruz. En azından 2003 yılı bitmeden tasarıyı Meclis'e sunmak istiyoruz" dediği öğrenildi.

Rektörler Gürüz'ün gitmesini bekliyor

Üniversitelerarası Kurul adına toplantıya katılan bazı rektörlerin ise, YÖK Kanunu'nun çıkartılması konusunda acele edilmemesini isteyerek, "YÖK Kanunu'nun mutabakatla değiştirilmesini istiyoruz. Ancak Kemal Gürüz ve birçok rektör buna karşı çıkıyor. Bizi büyük baskı altında tutuyorlar. Bize suçlamalarda bulunuyorlar. Bu nedenle yasanın çıkartılmasını 5 Aralık sonrasına bırakalım" dedikleri öğrenildi. YÖK Başkanı Kemal Gürüz'ün görev süresi 5 Aralık tarihinde sona eriyor.

Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber