Arkadaş gruplarının maçını yönetirken amatör lig hakemi oldular

İki öğrenci, amatör ligde maç yönetmeye başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri'nde öğrenim gören Bahadır Kayar ve Alperen Eravşar, okulda arkadaşlar arasında oynanan maçlarda üstlendikleri hakemlik görevini profesyonelliğe doğru götürüyor. İki öğrenci, amatör ligde maç yönetmeye başladı. Yönettikleri maçlarla göz doldurarak kısa sürede dikkatleri üzerlerine çekmeyi başaran gençlerin hedefi Süper Lig.

Henüz lise öğrencileri olmalarına rağmen yönettikleri maçlardaki performansları ve adil kararlarıyla büyük beğeni toplayan genç hakemler, kendilerine uluslararası maçlardaki başarılarıyla dikkat çekerek gurur kaynağı olan Cüneyt Çakır'ı örnek aldıklarını söyledi. Şimdilik U-15, U-17 ve U-19 maçlarını yöneten

Bahadır Kayar ve Alperen Eravşar'ın hedeflerinde ise en yakın zamanda Süper Lig'de maç yönetebilmek var. Eski hakemlerden Galip Bitigen başta olmak üzere birçok ünlü hakemin seminerlerine katılan ve başarı sertifikası almaya hak kazanan genç liseliler, Kayseri İl Hakem Kurulu Başkanı Şükrü Bayraktar ve Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Murad Çınar'ın da dikkatini çekmeyi başardı.

Öğrencilerden Bahadır Kayar, hakemlik kariyerinin Özel Kılıçaslan Liseleri bünyesinde geleneksel olarak düzenlenen Şehit Asteğmen Saim Çelik Futbol Turnuvasında aldığı görevle başladığını dile getirdi. Alperen Eravşar da, "Karakter yapımızla, dürüstlüğümüzle ve kondisyonumuzla bizlere güvenenleri mahcup etmiyoruz, hem eğitim hayatımızı aksatmadan devam ettiriyoruz hem de düzenli çalışmalarla ve katıldığımız seminerlerle hakemlik yolunda kendimizi geliştiriyoruz." dedi.

Aynı anda 300 öğrencinin spor yapabileceği modern tesislere sahip olduklarını dile getiren Özel Kılıçaslan Liseleri Müdürü Salih Öngül de "Okulumuzda golften, okçuluğa, basketboldan kort tenisine kadar neredeyse sporun her dalında faaliyet gösteriyoruz, okul başarılarıyla gurur duyduğumuz Alperen ve Bahadır'ın hakemlik kariyerleri de çok iyi gidiyor, hedeflerine ulaşacaklarından hiç kuşkum yok." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber