Merzifon MYO'da yeni bina ihtiyacı sürüyor

Amasya'nın Merzifon ilçesinde 1910 yılında inşa edilen asırlık binada eğitim veren Merzifon Meslek Yüksekokulu'nda yaşanan yer sıkıntısı devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2012-2013 eğitim ve öğretim yılında 9 programla 856 öğrenci sayısına ulaşan Merzifon MYO öğrencilerine laboratuvar ve atölyeden yapılan sınıflarda ders veriliyor. Merzifon Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Asım Çoban, kimliğini ispatlamış olan Merzifon MYO'nun öğrenci sayısını katladığını, ancak yer sıkıntısının halen çözülemediğini, yeni bir binaya ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Müdür Çoban, "Bilindiği üzere yer sıkıntımız kamuoyunda sıkça yer buluyor. Merzifon Meslek Yüksek Okulu'nda 5 programa yetecek dersliğimiz var. Bir asrı geride bırakan okulumuz, fiziki şartlar itibariyle ihtiyaçlarımıza cevap vermiyor. Merzifon'da eğitime ivme kazandıracak yeni bir Merzifon Meslek Yüksekokulu binasına ihtiyaç vardır." dedi.

Mevcut alanda zor şartlar altında eğitim ve öğretime devam ettiklerini belirten Çoban, "Merzifon MYO'nun da artık gelişmeye, değişmeye ihtiyacı var. Bu yıl bize Merzifon Mesleki Eğitim Merkezi tahsis edilecekti. Bir bölüm öğrencimizde burada eğitim görecekti. Amasya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Meslek Yüksekokulu bilgi yönetimi ön lisans programına 100, Sosyal Bilimler Enstitüsü sınıf öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programına da 50 öğrenci alındı.

Uzaktan Eğitim Programı kapsamında bu dönemde mevcut alanımıza sığmayı başardık. 5 programa yetecek derslik olmasına rağmen biz okulumuzda UZEM bağlantılı 9 programın dersini veriyoruz. Mekatronik atölyesi ve bilgisayar laboratuvarlarında da ders veriyoruz. Bu yıl okulumuzda 856 öğrencimiz eğitim görüyor. Hedefimiz seneye daha fazla öğrenciyi kabul etmektir." şeklinde konuştu.

Doluluk noktasında Merzifon Meslek Yüksekokulu'nun iyi durumda olduğunu da kaydeden Çoban, "Okulumuzda Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Pazarlama, Bilgisayar Programcılığı, Mekatronik, Makine Endüstriyel Kalıpçılık, Giyim ve Üretim Teknolojileri, Yapı Denetimi, İnşaat Teknolojileri programları açık durumda. Kurum olarak çok iyiyiz. Puanı yüksek olan öğrenciler Merzifon'u seçti. Okulumuzdaki yer sıkıntısını çözmek için Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay tam destek veriyor. Merzifon'un şanına yakışır okulu kuracağına, programların zenginleşeceğine ve öğrenci sayısının da bu şartlarda zirve yapacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber