'Cumhuriyet Gezileri' ile tarihe yolculuk yapan öğrencilerden sorumluluk vurgusu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Cumhuriyet Gezileri' kapsamında Bursalı öğrencilerin tarihe yolculuğu tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İki kafile halinde yola çıkan öğrenciler, Bursa'nın tarihi yerlerini gezdikten sonra, Ankara ve Çanakkale'yi ziyaret etti.

Öğrenciler, 5 gün süren ikinci gezi sonrasında duygu ve düşüncelerini paylaştı. Kısa mektuplar şeklinde yazılan öğrenci görüşleri, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi sitesinden paylaşıldı. Cumhuriyet gezisinin kendilerine tarih bilincini aşıladığını belirten öğrenciler, sorumluluklarını daha iyi anladıklarını kaydetti. İsimleri belirtilmeyen öğrencilerin düşünceleri şöyle:

"-Cumhuriyet gezisi çok güzeldi. Gezmeden önce bu kadar güzel olacağını sanmıyordum. Yani anladım ki buralara da gelip görmek herkese nasip olmaz. Çanakkale başta olmak üzere, Ankara, Gelibolu gibi tarihi yerleri gezmeye değer.

-Bu gezi kapsamında ordumuz ve milletimizin ne durumda ve nasıl bir savaştan çıktığını gördük. Ülkemizi nasıl kurtardıklarını daha iyi anladım. Bu kapsamda, Ulu Önder Atatürk ve askerlerimize yeniden minnet duydum. Bunu Çanakkale'de daha iyi tattım. Bana bu şansı verenlere çok teşekkür ediyorum.

-İlk önce Bursa'yı gezdik. Bursa çok güzeldi, camileri gezdiğimiz için manevi huzur ve mutluluk bulduk. Ankara da çok güzeldi. Anıtkabir, daha sonra Çanakkale'ye gittik. Çok beğendim. Hep Çanakkale'de kalmak istedim. Şehitliğimizde çok duygulandım, gözlerim yaşardı. Geziden çok etkilendim ve çok şey öğrendim.

-Bu gezi ile atalarımızın neler yaptığını, bu ülkenin hangi zorluklar altında alındığını görüp, bilgilendim. Beni en çok etkileyen ise Mustafa Kemal Atatürk'ün mezarını ziyaret ettiğimiz zamanki atmosferdi. Onun dışında, Çanakkale'de de daha önce görmediğimiz bir çok önemli tarihi mekan olduğunu fark ettim. Birçok tarihi bilgi öğrendim. Bu gezide ayrıca, bir çok arkadaş edindim. Önemli bilgiler edindim. Emeği geçenlere teşekkür ederim.

-Bu gezi ile bilgimizi daha da artırdık. Gezinin en güzel yanı ise izlediğimiz simülasyon gösterisi oldu."

Cumhuriyet Gezileri ile öğrencilerin, Çanakkale ve Milli Mücadele Destanı'nın önemini kavraması amaçlanıyor. Ayrıca, milli şuurun güçlendirilip, farklı coğrafi bölgelerin tanınmasına fırsat tanınıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber