Bursa, organ bağışında birinci sıraya yükseldi

Bursa Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, organ bağışı oranı bakımından Antalya ile birlikte Türkiye'de ilk sıraya yükseldiklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 18:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Müdürlüğü Binası'nda basın toplantısı düzenleyen Dr. Özcan Akan, Organ Bağışı Haftası kapsamında gerçekleştirecekleri etkinlikler hakkında bilgi verdi. 6 Kasım Salı günü ?Verdim Can Aldım Canan? isimli tiyatro oyunu ile etkinliklerin başlayacağını belirten Dr. Akan, 7 Kasım Çarşamba günü Cumhuriyet Caddesi'nde büyük bir yürüyüş düzenleneceğini kaydetti. Organ bağışı konusunda vatandaşların duyarlılığını artırmak istediklerini ifade eden Akan, son olarak 9 Kasım Cuma günü ?Hayat Verenlerle Hayata Tutunanlar? ismi altında bir araya gelinecek bir tören yapılacağını vurguladı.

Türkiye'de 2012 yılında 3 bin 266 organ nakli gerçekleştirilmesine rağmen halen binlerce insanın organ beklediğine dikkat çeken Akan, bu anlamda, ülke olarak çok gerilerde olunduğunu ifade etti. Akan, Avrupa ülkelerinde bir milyon nüfus başına düşen kadavra veri sayısı ortalama 25-35 arasındayken, Türkiye'de 4,5 seviyesinde olduğunun altını çizdi.

Bursa bölgesinin, bunun üzerinde olmasına rağmen istenilen seviyede olmadıklarını anlatan Akan, şöyle konuştu: ?Bursa Sağlık Müdürlüğü olarak organ bağışına çok büyük önem veriyoruz. Türkiye ortalamasına baktığımız zaman 4. sıradaydık. Temmuz ayında yaptığımız bir çalışma neticesinde ciddi çalışmalara imza atıldı. Kampanya sonunda bugün geldiğimiz noktada, bu yılın ilk 10 ayında oran 6.8'e ulaşmıştır. Böylece, Antalya ile birlikte ülkemizde en yüksek orana sahip bölge konumundayız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber