'Turistler rahatsız olmasın' diye 'giremezler'

Balıkesir'in Ege Denizi'ne kıyı turizm ilçesi Ayvalık'ta belediye, turistlerin rahatsız olmaması için dilenciler, hurdacılar, seyyar satıcılar ve sesli satış yapanların ilçeye girişini yasakladı. İlçenin girişlerine "giremez" tabelaları konuldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 21:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zafer Akpınar

Turizm kenti Ayvalık, Balıkesir'in yerli turist geceleme gün sayısında ülke birinciliğini elde etmesinde önemli rol oynuyor.

Her yıl yüz binlerce yerli turist kadar yabancıları da ağırlayan Ayvalık, bağlı belde ve köyleriyle, yıllardır turizmin gözdesi olarak önemli yer tutuyor.

Ayvalık Belediyesi, ilçeye gelenlerin huzurlu tatil geçirmeleri, özellikle yabancı turistlerin, ülkelerine döndüklerinde turizm elçisi olarak binlerce kişiye bölgeyi önermeleri için bazı çalışmalar yürütüyor.

Bu kapsamda belediye, turistlerin rahatsız olmaması için dilenciler, hurdacılar, seyyar satıcılar ve sesli satış yapanların ilçeye girişini yasakladı.

İlçe girişlerine konulan tabelalarda, dilenciler, hurdacılar, seyyar satıcılar ve sesli satış yapanlar maddeler halinde alt alta sıralanırken, en altta kırmızı üzerine beyaz renkte büyük harflerle "giremez" ibaresi yer alıyor. Her bir unsur ayrıca şekillerle gösteriliyor.

Belediye yetkilileri, her şeyi huzurlu bir ilçe için yaptıklarını ve yasağın işe yaradığını belirterek, kurallara uymayanlara "Kabahatler Kanunu" kapsamında müeyyide uygulanacağını kaydetti.

-Uygulamayı doğru bulan da bulmayan da var-

Ayvalık sakinlerinden Sevim Erten, uygulamanın doğru olmadığını ileri sürerek, "Görünümü çok çirkin oluyor. Seyyar satıcıların bağırarak satış yapması da gürültü kirliliği yaratıyor. ya bir yer gösterecek belediye, seyyar satıcılar da ekmek yiyecek, ya da bu şekli kabul edecek" dedi.

Belediyenin uygulamasını doğru bulduğunu ifade eden Lale Yıldırım ise

"Çocuk uyuyor, bu arada seyyar satıcılar hoparlörle bas bas bağırıyor. Alacak olan zaten gelip alıyor. Bağırmanın ne gereği var ki- Bir de dilenciler var bunun üzerine. Zaten dilencilerden bıkmışız, adım başı dilenci. Belediye gayet normal bir şey yapmış" diye konuştu.

Yayıncı: Kamuran Akkuş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber