Fransız heyetten Batman Belediyesi'ne ziyaret

Bölgedeki gelişmeleri takip etmek için Batman'a gelen ve aralarında parlamenter, senatör ve belediye başkanlarının bulunduğu Fransız heyet Batman Belediyesi'ni ziyaret etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 22:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Champigny sur Marne kenti Belediye Başkanı Dominique Adenot'ın başkanlığındaki heyeti Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel ile birlikte makamında ağırladı. Dominique Adenot, Türkiye'de Kürt tutsakların başlattığı açlık grevlerini yerinde incelediklerini belirterek, "Açlık grevinde olanların sonuna kadar mücadelelerini sürdürme kararlılığını ve iradesini gördük. Diyarbakır'daki basın açıklamalarına katıldık. Önceki gün de cebimizde limonlarımızla Diyarbakır'daki mitinge katılmak istedik. Türkiye'deki siyasi gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Seçilmişlerin cezaevinde olması, açlık grevi eylemleri endişe verici. Fransa'da bırakın insanların bir belediye başkanının siyasi düşünceleri nedeniyle tutuklu olmasını bırak anlamasını, böyle bir şeyi düşünemezler bile. Bölge ziyaretimizin en önemli amaçlarından biri de hangi şehirde hangi belediye başkanı tutukluysa o kent ile Fransa'daki bir kent arasında bir kardeş belediye bağını oluşturmak istiyoruz. Bu kardeş belediye uygulaması çerçevesinde o belediye başkanını Fransa'nın vatandaşı olmasını sağlayarak bu kişilerin serbest bırakılması için bir kampanya başlatmak istiyoruz" dedi.

Heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Serhat Temel de cezaevlerindeki açlık grevlerinin kritik bir aşamaya geldiğine dikkat çekti. Temel, "Böyle kritik bir süreçte Fransa'dan gelen bir heyetin Kürt halkına verdiği destek bizim için anlamlıdır. Türkiye'de 4 yıldır Kck adı altında yapılan operasyonlarda partimizin binlerce seçilmişi, kadrosu cezaevinde. Seçilmişlere yönelik ilk operasyonlar yapıldığında biz hep AB'den destek açıklamalarını bekledik. Ama maalesef o süreçte AB kendi çıkarlarını düşünerek seçimle iş başına gelen Kürt seçilmişleri ve binlerce Kürt siyasetçisinin vahşi yöntemlerle cezaevine atılmasına sesini çıkarmadı. Zaten AB'nin bu sessizliği, hükümeti daha sonraki toplumun her kesimine yönelik operasyonlarını yaygınlaştırmasında cesaretlendirdi. Bu sessizlikten güç aldı. Sonra bu operasyonları toplumun her kesimine, bütün muhalif odaklara kadar genişletti. Bu süreç 4 yıldır devam ediyor. Şu anda 66 cezaevinde bine yakın Kürt siyasi tutsak süresiz dönüşümsüz açlık grevinde. Bugün itibariyle 10 bin siyasi tutsak açlık grevine başlıyor. Açlık grevindeki arkadaşlarımızın durumu çok kritik bir aşamaya girmiş durumda. Tutsakların aileleri, partimiz ve bütün halkımız şu anda çok ciddi endişeler içindeyiz. Çünkü durum gerçektin vahim. Halkın meşru taleplerinden beslenmeyen hiçbir organizasyon, örgüt veya hareket 30 yıl boyunca mücadele etme gücünü bulamaz. Kürt halkının 40 yıllık mücadelesi gasp edilmiş temel haklarının iadesi içindir. 40 yıldır halk olarak çok çetin bir mücadele içindeyiz. Temel hedefimiz Kürtlerin en başta yaşam hakkı, kültür, dil, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve güncel olarak da şu an süren açlık grevlerinde ileri sürülen üç temel talebin hayat bulmasıdır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber