Çanakkale'de lüferin kilosu 45 TL

Çanakkale boğazında lüfer akını yaşanırken, vatandaşlar lüfere hasret kaldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 23:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Boğazda tutulan balıklar İstanbul-İzmir gibi büyük şehirlere gönderilince, Çanakkale'de lüferin kilosu 45 TL'ye kadar yükseldi. Vatandaşlar pahalılıktan, balıkçılarsa balığın azlığından şikayetçi.

Çanakkale boğazında binlerce lüfer balığının yakalandığı haberi vatandaşları sevindirdi. Ucuz balık yeme hayaliyle balık haline koşan vatandaşlar ise şok oldu. Çanakkale balık halinde lüferin kilosunun

45 TL'den satıldığını gören vatandaşlar hayal kırıklığı yaşadı. Çanakkale boğazında yakalanan balıkların, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlere gönderildiğini söyleyen balıkçılar, "Her gün haberler geliyor, 'Boğazda 6 bin, 10 bin balık yakalandı' diye. Ama biz bu balığı göremiyoruz. Vatandaşlar da ucuz balık hayaliyle buraya gelip bize sitem ediyor. Televizyonda, İstanbul'da lüferin 10 TL'den satıldığını gören vatandaşlara biz bunu izah edemiyoruz. Burada yakalanan bütün balık İstanbul'a, İzmir'e gidiyor. Bizim tezgahlarımız boş. Bu yüzden lüferin kilosu 45 TL'ye kadar çıktı. Bize tanesi 13 TL'den geliyor. Biz de üzerine kar koyup satıyoruz. Çanakkale boğazında lüfer akını olmasına rağmen, Çanakkaleliler lüfere hasret kaldı" diye konuştu.

Dinçerler balıkçılıktan Kemal Dinçer ise, "Bugün boğazda 6 bin, 10 bin balık yakalandığı söyleniyor. Ama bunlar piyasa için yüksek rakamlar değil. Bugün bir otel 5 bin tane balık alıyor. Piyasa doymadan balığın fiyatı düşmez. Lüferin en çok düşeceği fiyat 25-30 liradır. O da 3-4 gün sürer. Şimdi azaldı, fiyatlar yine çıktı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber