Kütahya Emniyet Müdürlüğü boşaltılıyor

Kütahya İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, 5 katlı mevcut il müdürlüğü binasının 'depreme dayanıksız' olduğunun tespit edildiğini, yapının bir kaç aya kadar da tamamen boşaltılacağını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 23:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akbıyık, İçişleri Bakanlığı tarafından 10 ile yeni Emniyet Müdürlüğü binası yaptırılacağı, bunların ilk sırasında ise Kütahya'nın geldiğini kaydetti. Bölcek Mahallesi'nde İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne ait arazinin yeni müdürlük binası yeri olarak belirlendiğini ifade eden Akbıyık, söz konusu bölgede zemin etüdü çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Yeni hizmet binası tamamlanıncaya kadar Çiniciler Çarşısı'nda hizmet vereceklerini dile getiren Akbıyık, "Menderes Caddesi üzerindeki 20 yıllık yapının depreme dayanıksız çıktı.Bina 1992 yılında yapılmış. Deprem yönetmeliği ise 1999 yılında çıktı. Bu sebeple binayı yapan firmayla alakalı herhangi bir işlem yapılması söz konusu değil" dedi.

Müdürü Kadir Akbıyık, bu ay içerisinde hizmete sunulacak olan Zafer Bölgesel Havaalanı'nda güvenliği sağlayacak 17 personelin eğitimden geçirildiğini ve kendilerinin söz konusu göreve hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber