'Sulhname' imzalayan 20 kişiye ödeme yapıldı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2005 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da, "Terör ve Terörden Doğan Zararların Karşılanması Hakkındaki Yasa"dan yararlanarak "sulhname" imzalayan 20 kişiye, 500 bin YTL ödeme yapıldı.

Vali Yardımcısı Erol Özer, şimdiye kadar 31 bin başvurunun olduğunu, bunlardan 670 dosya ile "sulhname" imzalandığını, daha önce devletten tazminat alan 370 dosyanın ise reddedildiğini bildirdi. Özer, bugüne kadar kabul edilen dosyalar için İçişleri Bakanlığı'ndan 11 milyon YTL talep ettiklerini ifade etti.

Devletin, vatandaşların mağduriyetini gidermeye ve bir dönem oluşmuş yaraları sarmaya devam ettiğini ifade eden Özer, "Bize başvuran 31 bin dosyadan 800'ünün AİHM'de müracaatları var. AİHM'e başvuran 800 dosyadan 300'ü ile anlaşmaya varıldı. Bunlar dosyalarını AİHM'den çekti. Bu sayının artacağını ümit ediyoruz" dedi.

Özer, geçen yıl çıkan kanun uyarınca, kararname süresinin 2 yıl olarak öngörüldüğünü, sürenin uzatılmaması durumunda 1 yıl içerisinde başvuran 31 bin dosyayı sonuçlandırmaları gerektiğini anlattı.

Arazi şartları ve tabiat koşulları göz önüne alındığında kış aylarında keşif yapmanın güç olduğunu belirten Özer, çalışmaların aksamaması için her türlü tedbiri aldıklarını söyledi.

Yasal müracaat süresinin sona erdiğini, ancak İçişleri Bakanlığı'ndan gelen bir genelgeyle başvuruları aldıklarını kaydeden Özer, yeni yasama yılında kararnamenin süresinin uzatılmasıyla başvuruları değerlendirmeye alacaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber