Kayseri'de en temiz köyler ödüllendirildi

Kayseri'de il merkezi ve ilçelere bağlı köyler arasında yapılan 'En Temiz Köy' yarışmasında dereceye giren 3 köy ödüllendirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'En Temiz Köy' yarışması sonuçları açıklandı. Buna göre Çevre İl Müdürlüklerinde oluşturulan kurullar tarafından yapılan değerlendirmede Kayseri'de İncesu ilçesi Küllü köyü birinci, Kocasinan ilçesi Çavuşağa köyü ikinci ve Develi ilçesi Tombak köyü üçüncü oldu.

Dereceye giren köy muhtarlarına bakanlık tarafından gönderilen teşekkür belgeleri Kayseri Valisi Şerif Yılmaz tarafından verildi. Muhtarlara ayrıca bilgisayar da hediye edildi. Belge ve hediye dağıtım töreninde Küllü köyü muhtar vekili Kemal Önal, Çavuşağa köyü azası Mehmet Doğan ve Tombak köyü muhtarı Ramazan Bodur hazır bulundu.

Dereceye giren köylerin diğerlerine örnek olması temennisinde bulunan Vali Yılmaz, ?İlimizin her karış toprağı inşallah aynı çevre duyarlılığı içersinde insanların rahatça gezip eğelenebileceği ve rahatça yaşamını sürdüreceği çevreye kavuşmuş olur." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber